Головне управління держпродспоживслужби в Харківській області інформує
Головне управління держпродспоживслужби в Харківській області інформує

Головне управління держпродспоживслужби в Харківській області інформує

Антисептична обробка рук

Чистота рук-першочерговий захід для профілактики та зменшення ризику розповсюдження інфекційних хвороб, зокрема і коронавірусної інфекції СОВІД-19. Слід пам’ятати, що на руки можуть потрапити бактерії та віруси буквально з усього – з поручнів в автобусі, трамваї, тролейбусі, при рукостисканні, дверних ручок, кнопок омофону, ліфту, смартфонів, грошей тощо. Торкаючись руками, що містять інфекцію, до очей, носа або рота, можна перенести збудника інфекційної хвороби з шкіри рук на слизові оболонки організму. Лікарі рекомендують всім нам якомога частіше мити руки. Але, що робити, якщо такої можливості немає? Тут на допомогу приходять антисептики.

Антисептики-це антимікробні речовини, які інактивують мікроорганізми або запобігають їх подальшому росту на шкірі людини. Відповідно до рекомендацій найбільш ефективні засоби для антисептики рук – це спиртові антисептики на основі етилового спирту (в концентрації спирту не менше 70%) або ізопропілового  (в концентрації спирту не менше 60%).

Спирт – основний компонент, який «вбиває» бактерії, віруси і грибки, руйнуючи клітини мікроорганізмів. Дезінфікуючий ефект настає, як мінімум протягом 30 секунд. Наносити потрібно не менше 3 мл антисептика і втирати його не тільки в долоню, а й по всій поверхні кисті, включаючи тильну частину руки або до інструкції по застосуванню засобу. Вибираючи дезінфікуючий засіб потрібно враховувати сферу застосування і рекомендації виробника по використанню.

Використовується широкий асортимент різноманітних  антисептиків в різних формах: рідкий розчин, гель, спрій, салфетки тощо.

Це особливо важливо в умовах воєнного стану. Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники вірусної пневмонії, гепатиту, грипу та гострих респіраторних захворювань.

             Харківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області наголошує, що така проста гігієнічна процедура, здатна попередити не тільки зараження організму шкідливими вірусами та інфекціями, але і зробити життя людини більш комфортним, приємним і безпечним.

Користуйтеся засобами, внесеними до реєстру Міністерства охорони здоров’я України.

 

Переглядів: 135
Дата публікації: 13:26 12.01.2024
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>