У бібліотечних закладах громади
У бібліотечних закладах громади

У бібліотечних закладах громади

триває низка заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів 1932–1933 років

Знов прокинулись ранки холодні.
Дощ хрестами в сніжинках застиг.
Поминаючи мертвих сьогодні,
Ми рятуєм майбутнє живих.
День жалю... День скорботи, печалі
Запалив нашу пам’ять. Свічки –
Це ті душі, листочки опалі,
Хто став тінню в голодні роки.
Наталії  Погребняк
 
    Щороку у четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933років і масових штучних голодомрів 1921–1923 і 1946–1947 років. Цього року виповнюється 90 років із дня трагедії, яка спустошила нашу землю, забрала мільйони життів, цілі села, що назавжди зникли з карти. Досить довго радянська влада приховувала цей злочин, та й сьогодні, особливо в інформаційній пропаганді країни-агресора, можна часто почути неправдиву теорію про «неврожай» та «посуху».
   Голодомор забрав не одне покоління. Важливо пам'ятати про Голодомор, бо це наймасштабніший злочин, вчинений радянським тоталітарним режимом протиукраїнського народу.
    З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні упродовж тижня  працівники КЗ «Люботинська публічна бібліотека ЛМР ХО»  провели низку  заходів,що висвітлюють трагедію трьох масових голодоморів: 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років. Люботинська публічна бібліотека представила виставку-реквієм «В руках, що виростили хліб не залишили ні зернини». На  дорослому абонементі публічної бібліотеки  оформлена книжкова виставка «Голодомор – скорбота в серцях поколінь» яка заслуговує  на Вашу увагу. «Жовтий князь» В. Барки, «Марія» У. Самчука, «Гіпсова лялька» Ю. Бедзика та інші видання, які  бентежать душу, наповнюють серця пекучим болем, адже в них показана жахлива картина голодомору, велика трагедія українських родин.
   Люботинська бібліотека для дітей оформила книжкова виставку-реквієм «Дзвони – 33 -го», Манченківська бібліотека-філія представила виставку – факт «Свічка плакала в скорботі», Травнева бібліотека-філія провела урок пам’яті  «Запали свічку пам’яті», Старо-Люботинська бібліотека-філія оформила книжкову виставку  «Голодомор в Україні: історія і пам’ять», Гиївська бібліотека-філія провела урок пам’яті «Пам’ятай про жертв Голодомору». На виставках  експоновані різноманітні книги та посібники, що розповідають про причини та наслідки голодоморів. Кожна книга з цих виставок стане одним із місточків, що єднає нас з минулим, допомагає розібратись в тих білих плямах, які виникають на карті історії України.
    Презентуючи книжкові видання, бібліотекарі вкотре нагадали, що треба свято берегти пам’ять про ті страшні події, усвідомлювати трагізм у долі рідного народу, сприяти зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.
     Схилімо голови у глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів!
      Вічна пам’ять жертвам голодоморів!  Хто не пам'ятає минулого, той не має майбутнього!
 
КЗ «Люботинська ПБ ЛМР ХО»
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Переглядів: 189
Дата публікації: 15:36 24.11.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>