Кожній дитині потрібна сім”я
Кожній дитині потрібна сім”я

Кожній дитині потрібна сім”я

У вас виникли питання, хочете отримати детальнішу інформацію, приходьте - ми проконсультуємо, допоможем, підтримаємо! Наша адреса: м.Люботин, вул.Слобожанська, буд.12, каб. 1,3.

Для розвитку дитини надзвичайно важливою є турбота про неї дорослих. Батьки дають дітям життя, відповідають за догляд і виховання, беруть на себе фінансову відповідальність, приймають важливі рішення від імені своїх дітей. Батьки допомагають відчути взаємне тепло і любов, передають дітям досвід поколінь, життеві цінності та духовність, виховують дітей, задовільняють щоденні потреби,  надають зразки для наслідування. Усі ці потреби життєво важливі для кожної дитини, якого б віку вона не була.
Діти мають зростати в сім”ях рідних батьків, але коли це неможливо, коли за певних життевих обставин дитина залишається без батьківського піклування, альтернативою біологічній родині можуть стати сімейні форми виховання дітей.
Мабуть, ви вже знаєте, що в Україні існують різноманітні форми сімейного виховання дітей, наприклад: усиновлення, опіка, прийомна сім”я та дитячий будинок сімейного типу.
Усиновлення – форма виховання, за якою дитина в правовому відношенні повністю прирівнюється до рідних дітей, набуває в особі усиновителів батьків, рідну сім”ю. Усиновителями можуть бути повнолітні дієздатні особи.
Встановлення опіки та піклування – це влаштування дітей–сиріт, чи дітей, позбавлених батьківського піклування в сім”ї , які перебувають переважно в родинних відносинах із цими дітьми, з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку і захисту їх прав та інтересів. Дитина, над якою встановлена опіку (піклування), не втрачає статусу дитини-сироти або дитини позбавленої батьківського піклування, що передбачає пільги, передбачені для такої категорії.
Прийомна сім”я це сім”я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт, чи дітей позбавлених батьківського піклування. Прийомні діти влаштовуються в сім”ю до досягнення ними повноліття або до закінчення навчання у професійно-технічних  чи вищих навчальних закладах. За вихованцями зберігається статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, що передбачає збереження раніше призначених аліментів, пенсій, інших виплат державної допомоги.
Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) - це окрема сім”я, що створюється за бажанням подружжя  або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання не менше як 5 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. Особи, які беруть на себе зобов”язання щодо дітей, набувають статусу батьків-вихователів, діти, які влаштовані до ДБСТ, є вихованцями і не втрачають статус дитини-сироти, позбавленої батьківського піклування. Держава надає сім”ї, яка бере на виховання дітей, матеріальну та соціальну підтримку.
 
У вас  виникли питання, хочете отримати детальнішу інформацію,  приходьте - ми  проконсультуємо, допоможем, підтримаємо!
Наша адреса: м.Люботин, вул.Слобожанська, буд.12, каб. 1,3.
 
Директор Люботинського МЦСССДМ
М.Ю. Микитенко  
Переглядів: 530
Дата публікації: 13:52 24.02.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>