День пам’яті Героїв Крут
День пам’яті Героїв Крут

День пам’яті Героїв Крут

29 січня в Україні відзначають День пам’яті Героїв Крут – саме там 100 років тому відбувся бій, який увійшов в історію як вияв самовідданого патріотизму, жертовної любові до рідної землі та героїчного втілення національної ідеї.

З метою  ознайомлення читачів з трагічними сторінками українського народу та виховання патріотизму, любові до нашої рідної країни  23 січня у Люботинській ЦБ  організована книжково-ілюстративна виставка «Там цвіт прекрасний України довічним сном калинно спить». 27 січня бібліотекар юнацької кафедри провела хвилину юного патріота «Крути. Крути… Довік не забути»  для учнів які завітали  до бібліотеки. Із розповіді бібліотекаря відвідувачі  дізнались про трагедію під Крутами, де у 1918 році в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України більше 300 молодих патріотів – студентів Київського університету Святого Володимира та учнів Кирило - Мифодіївського братства. 

  У Люботинській ЦДБ для дітей  представлена інформаційна викладка літератури «Крути – наша слава, наша історія» з читачами-учнями крім розповідей бібліотекаря про ті часи  читачам провели  огляд літератури з даної тематики. Гиївська бібліотека - філія №2 для відвідувачів  підготувала історичну пам’ятку «Хвилює душу сива давнина». Старо-Люботинська бібліотека - філія №3 19 січня провела хвилину пам’яті «Герої Крут – наша слава, наша історія».

Минають роки, та пам'ять про юнаків, які полягли під Крутами, не загине повік, тому запрошуємо всіх бажаючих відвідати  виставки.

                                                                      Директор  ЦБС       О.В. Алісова

Переглядів: 461
Дата публікації: 16:53 29.01.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>