«Гаряча лінія»: ні зарплаті «у конвертах»!
«Гаряча лінія»: ні зарплаті «у конвертах»!

«Гаряча лінія»: ні зарплаті «у конвертах»!

Головне управління ДПС у Харківській області продовжують проводити роз'яснювальну роботу

У Головному управлінні ДПС у Харківській області продовжують  проводити роз'яснювальну роботу з питань недопущення використання незадекларованої праці і виплати заробітних плат «у конвертах». Начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС області Володимир Ніконенко провів телефонну «гарячу лінію» на цю тему.

Зокрема, відповідаючи на питання платників податків, податківець розповів, що повідомлення про прийняття на роботу нового працівника подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою та/або резидентом Дія Сіті до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті. Таке повідомлення подається до територіального органу ДПС за місцем обліку роботодавця/резидентом Дія Сіті як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб.

При цьому, за відсутності технічної можливості надіслати повідомлення засобами електронного зв’язку в електронній формі, воно подається у формі документа на папері разом з копією в електронній формі. Нормами чинного законодавства не передбачено подання страхувальником – роботодавцем та/або резидентом Дія Сіті повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту поштою.

Спілкуючись з абонентами, Володимир Ніконенко підкреслив, що офіційне працевлаштування, комфортні умови праці, соціальні гарантії, нормований робочий день, навчання та кар’єрний ріст допоможуть роботодавцям залучити та втримати досвідчених фахівців та мати високу репутацію.

 

Переглядів: 139
Дата публікації: 15:05 12.05.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>