«Гаряча лінія»:
«Гаряча лінія»:

«Гаряча лінія»:

про офіційне працевлаштування та легальну заробітну плату

У Головному управлінні ДПС у Харківській області відбувся сеанс  телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Офіційне працевлаштування. Ні зарплаті у «конвертах»!». 
На запитання громадян відповідав начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС області Володимир Ніконенко.
Зокрема, під час телефонного спілкування було надано роз’яснення, що  працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом, та повідомлення ДПС про прийняття такого працівника на роботу (ч. 4 ст. 24 Кодексу законів про працю України).
Також, Володимир Ніконенко підкреслив, що з моменту укладення трудового договору найманий працівник отримує право на соціальні гарантії. Серед яких: оплачувані відпустка та лікарняний, страховий стаж, виплати при виході на пенсію. Окрім того, працевлаштовані громадяни, які отримують офіційну заробітну плату, можуть скористуватися правом на податкову знижку та повернути частину коштів за певними витратами. Наприклад, за навчання дітей, за іпотечним кредитуванням тощо.  
Разом з цим повідомляємо, що фахівці управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС розробили листівку «Прийняття працівника на роботу», яка стане у нагоді роботодавцям: https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/666380.html.
 
Переглядів: 116
Дата публікації: 14:28 13.04.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>