21 березня – Всесвітній день поезії
21 березня – Всесвітній день поезії

21 березня – Всесвітній день поезії

КЗ «Люботинська ПБ ЛМР ХО» запрошує всіх бажаючих переглянути виставку «Поезія, мов цілюща вода» і поринути у чарівний світ поезії

«Поезія — це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі»

Ліна Костенко

    Щорічно березень для нашої бібліотеки наповнюється приємними клопотами, які пов’язані з проведенням традиційного свята – Всесвітнього дня поезії. Вшановувати тих, хто вміє підбирати найкращі слова і складати їх в найкращому порядку, вирішили на 30-й сесії генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі  у 1999 році.

«Поезія, – говориться в рішенні ЮНЕСКО, – може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї широку суспільну увагу».

Уся історія людства показує, що поетичне слово йде поруч із людиною. З давніх-давен людина використовувала дар Божий — мову — для вираження своїх емоцій чи оспівування найпрекраснішого.

Україна багата майстрами високої поезії. На весь світ і різними мовами прозвучали пророчі слова Т. Шевченка, сильна жіноча поезія Л. Українки, могутнє слово І. Франка, а також поетів кінця  20 ст. та поетів – сучасників. Серед них найяскравіша, незбагненна і неповторна в своїй геніальності Ліна Костенко. Величезна скарбниця високого українського поетичного слова поповнюється щодня, щогодини, земля наша багата талантами. Вони мають що сказати!
    В Люботинській публічній бібліотеці  оформлено книжкову виставку «Поезія, мов цілюща вода», де представлені збірки поезій  класиків української літератури, зарубіжних авторів,  так і початківців.  Також, на виставці шанувальники поетичного слова знайдуть збірки  поетів Люботина. Тож запрошуємо всіх бажаючих переглянути нашу виставку, і поринути у чарівний світ поезії та за бажанням продекламувати вірш свого улюбленого поета.

Директор КЗ «Люботинська ПБ ЛМР ХО»   Олена АЛІСОВА

Альбом: 21 березня – Всесвітній день поезії
Альбом: 21 березня – Всесвітній день поезії
Альбом: 21 березня – Всесвітній день поезії
Альбом: 21 березня – Всесвітній день поезії
Альбом: 21 березня – Всесвітній день поезії
Переглядів: 143
Дата публікації: 10:03 21.03.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>