10 березня – День Державного Гімну України
10 березня – День Державного Гімну України

10 березня – День Державного Гімну України

10 березня відзначається День Державного гімну України, який був затверджений у 2021 році 7 грудня Кабінетом Міністрів України

 

Держа́вний Гі́мн Украї́ни — один із головних державних символів України поряд із прапором і гербом. Державним гімном є пісня «Ще не вмерла України і Слава, і Воля»: слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького. Офіційно його музична редакція ухвалена Верховною Радою України 15 січня 1992 року. А  6 березня 2003-го парламент ухвалив Закон України «Про Державний Гімн України». Народні обранці, зваживши на пропозицію тодішнього Президента України Леоніда Кучми, слова Чубинського «Ще не вмерла Україна» замінили на «Ще не вмерла України і слава, і воля». Нововведення підтримали 334 народні депутати (проти висловилися 46 з 433, що зареєструвалися для голосування).

      Перше публічне виконання відбулось 10 березня 1865 року в Перемишлі, як завершальний номер концерту, присвяченого Тарасові Шевченку. Починаючи з середини 1860-их пісня «Ще не вмерла Україна» стала поширюватись спочатку на західноукраїнських землях, а згодом і на Наддніпрянщині й у місцях компактного проживання українців – у Канаді та США.

   Люботинська публічна бібліотека  оформила і презентовала у читальному залі інформаційно-патріотичну виставку «З Україною в серці».

Державний Гімн України було перекладено на багато мов, бо кожна нація та народність повинна з любов'ю та шаною ставитися до Батьківщини. Гімн породжує найпалкіші почуття, надихає нас на віру в щасливу долю рідної України

Відзначимо це свято разом! Збирайтеся з рідними, друзями та колегами, виконуйте спільно наш прекрасний гімн та публікуйте свої патріотичні відео в соцмережах з хештегом #ДеньГімну. Давайте покажемо усім, що нас, українців, об’єднує одна мета – мир, Перемога, любов до країни та життя у вільній соборній державі.

Директор КЗ «Люботинська ПБ ЛМР ХО»      Олена АЛІСОВА

Альбом: 10 березня – День Державного Гімну України
Альбом: 10 березня – День Державного Гімну України
Альбом: 10 березня – День Державного Гімну України
Альбом: 10 березня – День Державного Гімну України
Переглядів: 546
Дата публікації: 11:06 10.03.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>