До уваги роботодавців!
До уваги роботодавців!

До уваги роботодавців!

Щодо Порядку надання роботодавцям компенсації за працевлаштування зареєстрованих безробітних

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 10.02.2023 №124 затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації за працевлаштування зареєстрованих безробітних.

Цей Порядок визначає умови, механізм виплати центрами зайнятості роботодавцю компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, визначених ст. 26 Закону України “Про зайнятість населення”.

Роботодавцю, який працевлаштовує осіб, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (один з батьків, який має на утриманні дитину (дітей) віком до шести років, діти-сироти, молодь, яка закінчила або припинила навчання у навчальних закладах, звільнилася зі строкової військової служби, особи передпенсійного віку, особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку, учасники бойових дій, непрацюючі працездатні особи, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям) та які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад один місяць, за направленням центру зайнятості строком не менше ніж на два роки, компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску. Загальна тривалість виплати компенсації становить 12 місяців (ст. 26 п.1 Закону про зайнятість населення)

Роботодавцю, який за направленням центру зайнятості працевлаштовує строком не менше ніж на один рік окремих осіб (учасники бойових дій, особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку, особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років) та які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад один місяць, компенсується 50 відсотків фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виплати. Загальна тривалість виплати компенсації становить 6 місяців (ст. 26 п.2 Закону про зайнятість населення).

 

Початок запровадження програм зайнятості 29 січня 2023 року.

 

Детальну інформацію щодо надання компенсації роботодавцям можна отримати у фахівців Люботинського відділу Харківської філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою: м. Люботин, вул. Слобожанська, 23, або за телефоном (057)741-09-82.

Переглядів: 140
Дата публікації: 11:51 21.02.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
16.04.2024
17.04.2024
18.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>