3-го грудня виповнюється 300 років від Дня народження Г.С. Сковороди
3-го грудня виповнюється 300 років від Дня народження Г.С. Сковороди

3-го грудня виповнюється 300 років від Дня народження Г.С. Сковороди

Люботинська публічна бібліотека презентує

З нагоди відзначення 300-річчя від дня народження видатного українського філософа-містика, письменника, педагога, богослова, мандрівника Григорія Савича Сковороди, Люботинська публічна бібліотека долучається до Обласного онлайн конкурсу на кращі матеріали або публікації з питань популяризації його творчості .
Презентуємо до уваги користувачів відеоролик , де знайомимо користувачів з унікальними, пізнавальними виданнями, які є у нашому фонді завдяки програмі поповнення фондів публічних бібліотек від Український інститут книги. Зокрема презентуємо книгу «Життя наше – це подорож» Григорія Сковороди. Слід зазначити, чи не вперше в одній книзі зібрані художні твори видатного філософа в повному їхньому обсязі з додачею вибраних упорядником з різних текстів (і художніх, і філософських) афоризмів, які сягають вершин афористики. Книга містить ґрунтовну розвідку В. Шевчука про письменницьку спадщину Г. Сковороди та біографію, написану учнем філософа М. Ковалинським. Всі тексти подані в перекладі на сучасну літературну мову з урахуванням цезур.
Постійні читачі книгозбірні відзначають: «Гортаючи сторінки повного зібрання художніх творів Григорія Сковороди «Життя наше – це подорож» були вражені оформленням, повнотою інформації».
За добу ролик набрав майже 600 переглядів у ТіК-ТоК багато схвальних відгуків, отож головна мета досягнута, забезпечити українському суспільству широкий доступ до Сковородинської спадщини.
Та чи готові усвідомити значущість Григорія Сковороди в його 300-ліття?
Тож в українцях має визріти внутрішня потреба осмислити, засвоїти й запровадити в життя морально-світоглядне вчення Сковороди. А для цього нам необхідно вивчати й застосовувати практичне Сковородинське вчення.
 
КЗ "Люботинська публічна бібліотека"
 
 

Переглядів: 212
Дата публікації: 11:47 02.12.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>