Щодо погодинних та аварійних відключень електроенергії на Харківщині -
Щодо погодинних та аварійних відключень електроенергії на Харківщині -

Щодо погодинних та аварійних відключень електроенергії на Харківщині -

роз’яснення обленерго

 

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/118553

Рішення про обмеження світла приймаються диспетчерами "Укренерго" у режимі реального часу, виходячи із ситуації в мережі. Тому неможливо вказати точні періоди відключень.

Щоденні відключення електроенергії в Харківській області та інших регіонах країни - це наслідок семи хвиль ракетних атак на об'єкти критичної інфраструктури з боку російської федерації, що здійснювалися останнім часом. 

Станом на 30 листопада виробники електроенергії забезпечили 73% потреб споживання в країні. Першочергово живлення подається на об’єкти критичної інфраструктури в усіх областях: котельні, газорозподільчі станції, водоканали, очисні споруди, громадський електротранспорт. 

Продовжуються роботи щодо відновлення живлення побутових споживачів. Темпи ремонтів сповільнюють складні погодні умови: через сильний вітер, дощ та мінусову температуру вночі до пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів в розподільчих мережах. Ремонтні бригади працюють цілодобово.

Проте дефіцит електроенергії в системі зберігається. Наразі це 27% від загального обсягу споживання. 

Енергетики роблять все від них залежне, щоб відключення тривали якомога менше часу. Але зараз ситуація така, що необхідні багатогодинні обмеження. 

Якщо ваш будинок вимкнули, а сусідній ні, це означає, що технічні характеристики енергетичного обладнання дозволяють обмежувати електропостачання саме у такій послідовності. 

Контрольовані аварійні відключення дозволяють збалансувати енергосистему та запобігти більш масштабним аварійним ситуаціям у мережах!

Переглядів: 225
Дата публікації: 16:06 30.11.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>