УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ інформує:
УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ інформує:

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ інформує:

Дотримуйтеся протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19

За даними ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ України» продовжується зростання захворюваності на COVID-19 в Харківській області. Фахівцями Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Харківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області розпочаті проведення моніторингових відвідувань об’єктів масового перебування людей та проведення роз’яснювальної роботи щодо попередження поширення захворюваності на COVID-19. За результатами моніторингових відвідувань встановлено, що майже в усіх об’єктах не дотримуються протиепідемічні заходи, а саме масковий режим, дезінфекційний режим, дистанція між відвідувачами, відсутній інформаційний матеріал щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.   

         Нагадуємо, що згідно із змінами, внесеними до постанови КМУ №1236 від 09.12.2020 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України респіраторної хвороби COVID-19», на період воєнного стану виконання заходів, передбачених постановою №1236 носить рекомендаційний характер, зокрема: фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19; фізичним особам рекомендовано забезпечити отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

 

Інформуємо, про тенденцію щодо зниження показників захворюваності COVID-19 в Харківській області, намітилась з ІІІ декади листопада 2022 року. За останній  тиждень зареєстровано 150 випадків проти 366 на минулому тижні. Проте COVID-19 залишається рядом з нами, щотижня від нього продовжує помирати понад 10 осіб.

Своєчасне встановлення діагнозу підвищує шанс зберегти життя. На жаль, наше населення у більшості випадків не звертається за медичною допомогою з початком хвороби та не дотримується протиепідемічних заходів (маскового режиму, дезінфекційного режиму, дистанції у місцях скупченості людей), що значно підвищує ризик розповсюдження інфекції в суспільстві.

Недотримання протиепідемічних заходів та нові хвилі поширення COVID-19 у світі можуть стати причиною більш інтенсивного епідсезону (жовтень 2022 – травень 2023) в Україні порівняно з минулим роком. Це спричинить зростання кількості випадків захворювання на COVID-19.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує регулярно мити руки, уникати скупчення людей, не чіпати обличчя і дотримуватися правил респіраторної гігієни. У разі появи симптомів — звертатися до свого лікаря.

Переглядів: 283
Дата публікації: 10:23 30.11.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>