Управління соціального захисту населення інформує:
Управління соціального захисту населення інформує:

Управління соціального захисту населення інформує:

Для збереження свого життя та здоров’я та з настанням несприятливих погодних умов дотримуйтесь основних правил

 

        Щорічно з настанням холодів в Україні реєструється сумна  статистика травмувань, пов’язаних з ожеледицею: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу  тисячам громадян, які постраждали на льоду.

       Для збереження свого життя та здоров’я та з настанням несприятливих погодних умов дотримуйтесь основних правил:

    -     Не поспішайте. Ходіть якомога повільніше, адже Ви можете не помітити льоду на неосвітленій ділянці дороги або льоду, припорошеного снігом.

  • Носіть зручне взуття. На пласкій рифленій підошві, з відсутніми або невисокими підборами. За можливості використовуйте спеціальні накладки проти ожеледі для взуття або скористайтеся підручними засобами: прикріпіть до підошви взуття стрічку наждачного паперу чи звичайного пластиря.
  • Бережіть кінцівки. Руки мають бути вільними. Не тримайте їх в кишенях, адже це збільшує можливість падіння та отримання важких травм, особливо переломів. За можливості руки не повинні бути зайняті зайвими речами.
  • При порушенні рівноваги - швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах. Момент падіння стисніться, напружте м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться – удар, спрямований на вас, розтягнеться і витратить свою силу при обертанні.
  • Носіть шапку й капюшон. Вони можуть пом’якшити падіння навзнак і уберегти від серйозних травм голови.
  • Будьте обережні на сходах. Міцно тримайтесь за перила.
  • Не прогулюйтесь з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах – особливо. Можна впасти та вилетіти на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар. У такий час і водіям важче вправитися з керування авто.
  • Користуйтесь тротуарами та пішохідними переходами. Не перебігайте проїжджу частину, особливо поза межами пішохідних переходів, не йдіть по самому краю узбіччя. Пам’ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобіля.
  • Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом і можуть бути погано закріплені, що додає ризику та важкості травмувань.
  • Будьте обережні при користуванні громадським транспортом. Є велика вірогідність підсковзнутись і впасти як при вході в маршрутний транспорт, так і при виході з нього, адже частина дороги на місці зупинки транспорту доволі слизька. Тож міцніше тримайтесь за поручні.

 

 

 

                                                               Управління соціального захисту населення

 

Переглядів: 209
Дата публікації: 13:07 22.11.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>