Навчання в закладах загальної середньої освіти міської громади розпочнеться в дистанційному форматі
Навчання в закладах загальної середньої освіти міської громади розпочнеться в дистанційному форматі

Навчання в закладах загальної середньої освіти міської громади розпочнеться в дистанційному форматі

За інформацією Міністерства освіти і науки України, організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті

 
Шановні мешканці громади! З 1 вересня 2022 року розпочинається освітній процес в закладах загальної середньої освіти.
Тривалість навчального року, відповідно до постанови КМУ від 24.06.2022 року № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», встановлено з 01 вересня 2022 року по 30 червня 2023 року.
За інформацією Міністерства освіти і науки України, організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті.
Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану» на період тривалості воєнного стану призупиняється дія положення ч. 3 ст. 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» в частині тривалості освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти не менше 175 навчальних днів.
2022/2023 навчальний рік може тривати більше або менше 175 днів.
Структура та тривалість навчального тижня, дня, занять і відпочинку, а також форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти в межах часу, передбаченого освітньою програмою (відповідно до обсягу навчального навантаження та з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку здобувачів освіти, особливостей регіону тощо).
Освітній процес у дистанційному режимі запроваджується в закладах освіти на території ведення бойових дій, до такої території відноситься і Люботинська міська територіальна громада.
Відповідно до рішення Ради оборони Харківської області від 15.08.2022 року визначено доцільність запровадження з початку навчального року на території Харківської області дистанційної форми здобуття освіти у закладах освіти всіх рівнів та всіх форм власності протягом 2022/2023 н.р. на період дії воєнного стану.
Під час організації освітнього процесу в дистанційному режимі, Міністерство освіти і науки України рекомендує використовувати матеріали Всеукраїнської школи онлайн (https://lms.e-school.net.ua/) - платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів та методичної підтримки вчителів. Увесь навчальний контент Всеукраїнської школи онлайн відповідає чинним державним освітнім програмам, а його якість перевірена Українським інститутом розвитку освіти. Перелік, тематику курсів і календарно-тематичне планування затверджено Міністерством освіти і науки України. Навчальні матеріали можуть вільно використовуватися для організації освітнього процесу для українських дітей, що знайшли притулок у будь-якій країні.
Міністерство освіти і науки України рекомендує здобувачам освіти, які вимушені залишити місця постійного проживання в Україні, для здобуття повної загальної середньої освіти продовжити навчання у закладах освіти, в яких вони навчалися, із застосуванням технологій дистанційного навчання, або вступити до будь-якого іншого закладу загальної середньої освіти, державної чи приватної форми власності, який надає освітні послуги за дистанційною формою.
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.03.2007 № 91-р «Про утворення загальноосвітнього навчального закладу «Міжнародна українська школа» для громадян України, які проживають за кордоном» та наказу Міністерства освіти і науки України від 10.07.2007 № 595 «Про створення загальноосвітнього навчального закладу «Міжнародна українська школа», в Україні створено державний заклад загальної середньої освіти, який забезпечує умови для здобуття початкової, базової та повної загальної середньої освіти згідно з Державними стандартами загальної середньої освіти громадянами України, які тимчасово або постійно проживають за кордоном.
Шановні друзі, ще рік тому нам здавалося, що немає гіршого випробування, ніж дистанційне навчання в умовах пандемії коронавірусу. Сьогодні ж ми розуміємо, що справжня біда для всіх нас – це війна. Але наші діти повинні здобути освіту, бо від цього залежить майбутнє нашої країни!
Ми неодмінно переможемо, і в наших дітей ще будуть щасливі роки шкільного життя в стінах другої домівки – школи.
 
Начальник відділу освіти Валерій Стрілець
Переглядів: 322
Дата публікації: 09:06 30.08.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
19.04.2024
20.04.2024
21.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Проєкти рішень від 18 квітня 2024 року   18.04.2024
Розпорядження № 65 " Про скликання LV сесії Люботинської міської ради VIII скликання" від 17.04.2024   17.04.2024
Аналіз регуляторного впливу проєкту рішення Люботинської міської ради Харківської області «Про встан   16.04.2024
Золочевська А. А.   12.04.2024
ЦНАП інформує: Оновили сервіси для ВПО в Дії. Оформлюйте довідку та допомогу для всієї родини   09.04.2024
Проєкти рішень від 09 квітня 2024 року   09.04.2024
Розпорядження № 60 "Про скликання LIV (позачергової) сесії Люботинської міської ради VIII скликання"   09.04.2024
Звіт про роботу Центру надання адміністративних послуг Люботинської міської ради за 1 квартал 2024 р   08.04.2024
Повідомлення про намір встановлення скоригованих тарифів на послуги централізованого водопостачання    05.04.2024
Виконавчий комітет Люботинської міської ради запрошує на роботу   04.04.2024
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>