Щодо питання благоустрою території нашої громади й завдання цивілізованого поводження із побутовими відходами
Щодо питання благоустрою території нашої громади й завдання цивілізованого поводження із побутовими відходами

Щодо питання благоустрою території нашої громади й завдання цивілізованого поводження із побутовими відходами

Відбулася нарада з головами квартальних комітетів

Життя продовжується, і хоча триває війна, ми постійно збираємося з силами, мріємо про мирне майбутнє, і працюємо над тим, щоб у міській громаді було красиво й затишно.
Питання благоустрою території нашої громади й завдання цивілізованого поводження із побутовими відходами є однією з важливих проблем, і найпершими союзниками комунальників є голови органів самоорганізації населення, які мешкають на кварталах та здійснюють тісну комунікацію з мешканцями. Так на попередній нараді з головами квартальних комітетів була розглянута можливість делегувати повноваження головам ОСН щодо складання протоколів про адміністративні порушення в сфері благоустрою, зокрема, в порушенні Правил благоустрою території Люботинської міської територіальної громади.
Нещодавно за участі начальника відділу юридичного забезпечення Олени Кондратенко відбувся семінар для голів ОСН, де вони ознайомилися з основами законодавства у сфері благоустрою і порядком оформлення протоколів про адміністративні порушення Правил благоустрою території Люботинської міської громади.
Наступним кроком до здійснення контролю за станом благоустрою буде рішення виконавчого комітету міської ради про надання повноважень головам органів самоорганізації населення на складання протоколів про адміністративні правопорушення. Отже, делегувавши ці повноваження головам ОСН, голова квартального комітету, у разі виявлення ним порушення Правил благоустрою, може самостійно скласти протокол про адміністративне правопорушення на відповідну особу та вручити припис (письмове попередження) на усунення правопорушення.
На сьогодні лише 36 % мешканців уклали договір на послугу вивезення ТПВ, хоча у міській громаді діє публічний договір про надання послуг із вивезення ТПВ, який укладається без підписання письмового примірника сторонами, і є підставою для появи публічно-правових взаємовідносин виконавця з усіма без винятку споживачами. Він набуває чинності з дати першої оплати за надані послуги. Тобто, оплативши першу послугу за вивезення ТПВ (вартість на місяць для однієї особи становить 11,17грн.), господар домоволодіння автоматично стає споживачем послуг із вивезення ТПВ.
Нагадаємо, що Правила встановлюють, як для жителів громади, так і внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих у міській громади, єдині та обов’язкові для виконання норми і вимоги у сфері благоустрою, визначають порядок прибирання та утримання територій, у тому числі і прилеглих до меж будівель, споруд та огорож, а також внутрішніх виробничих територій, для всіх юридичних і фізичних осіб, користувачів або власників земельних ділянок, забудовників, власників та орендаторів приміщень, споруд, будівель, незалежно від форм власності, відомчої приналежності та громадянства.
Шановні громадяни, наполегливо просимо вас неухильно дотримуватися затверджених міською радою Правил благоустрою території громад, аби не довелося відповідати за порушення, так як розмір штрафу для громадян за порушення цих Правил становить від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів (340–1360 грн), а для посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850–1700 грн).
Дбаймо про рідне місто, бо упорядкована територія – запорука успіху сильної громади!
Зустрінемо Перемогу в охайній міській громаді!
Переглядів: 188
Дата публікації: 11:25 22.08.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>