15 ТРАВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ’ї
15 ТРАВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ’ї

15 ТРАВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ’ї

Міжнародний день сім’ї встановлено Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році та відзначається щорічно 15 травня (резолюція A/RES/47/237 від 20.09.1993 р.).

Запровадження цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку 7-го Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї – єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою. Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.
Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності й розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!
У всі часи ставлення держави до сім’ї, а також місце та роль сім’ї у суспільстві свідчили про розвиток країни. Очевидно, що щасливий союз сім’ї і держави – необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.
З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини – ось мірило розвитку і прогресу країни.
Дуже хотілося б, щоб цей день став особливим святом, адже українці споконвіків славилися міцними сімейними устроями, багатодітністю, духовною єдністю поколінь, повагою до батьків та до жінки-матері.
На обліку служби у справах дітей Люботинської міської територіальної громади перебувають прийомні сім’ї, дитячий будинок сімейного типу, опікунські родини, сім’ї, які усиновили дітей. 
Сьогодні, у Міжнародний день сім'ї, мені хочеться побажати: нехай дитячий сміх лунає всюди, а рідні будуть вірною опорою. Нехай вас завжди зігріває тепло любові. Бажаю вашій родині бути квітучою, дружною і згуртованою. Добробуту і добра всім родинам! Мирного неба над Україною!

В.о.начальника служби у справах дітей Лариса ГЛУЩЕНКО

Переглядів: 265
Дата публікації: 12:09 15.05.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>