8 травня - День пам’яті та примирення
8 травня  -  День пам’яті та примирення

8 травня - День пам’яті та примирення

Пам’ятаємо подвиг народу України, мужність воїнів у Другій Світовій, а нині вдячні їх нащадкам – нашим героїчним захисникам. Слава Україні! Слава Збройним Силам України! Ми переможемо!

Шановні мешканці Люботинської громади та гості міста!
8 травня світова спільнота відзначає День пам’яті та примирення.
Щороку зі щемом у серці згадуємо героїв, які загинули у найжорсткішій війні в історії світу. На той час Друга Світова стала найбільшою війною в історії збройних конфліктів у світі, а Україна була епіцентром бойових дій та втратила п’яту частину свого населення.
У грізні роки окупації від рук фашистів загинуло 912 жителів Люботина.
На території Люботинської міської громади знаходиться 15 пам’ятних знаків, пов’язаних із подіями Другої Світової війни: пам’ятники, братські могили, обеліски, Меморіальний комплекс і Меморіал Слави. Вони встановлені вдячними земляками на знак вічної пам’яті за загиблими у роки війни.
Ми пишаємося нашими земляками, які на фронтах війни, у сутичці з нацизмом, виявляли масовий героїзм і відданість народу. Схиляємо голови перед мужністю народу України, який знайшов у собі сили вистояти та перемогти у найкривавішій війні людства.
На сьогодні із живих свідків фронтових буднів залишився ветеран війни, учасник бойових дій у Другій Світовій війні Анатолій Дмитрович Панченко. Йому й сьогодні доводиться вдруге переживати навалу окупантів на нашу країну, але цього разу російських.
І зараз, як і в минули часи, захисники України, відстоюють честь, гідність і суверенітет нашої Батьківщини, героїчно звільняють українську землю від російського окупанта, демонструють справжню згуртованість і патріотизм та рятують світ від путінської агресії.
Пам’ятаємо подвиг народу України, мужність воїнів у Другій Світовій, а нині вдячні їх нащадкам – нашим героїчним захисникам. Слава Україні! Слава Збройним Силам України! Ми переможемо!
 
З повагою міський голова Леонід ЛАЗУРЕНКО
 
Переглядів: 342
Дата публікації: 11:49 07.05.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>