Відсьогодні у МВС запрацював сервіс, за допомогою якого громадяни України можуть онлайн отримати витяг про відсутність судимості
Відсьогодні у МВС запрацював сервіс, за допомогою якого громадяни України можуть онлайн отримати витяг про відсутність судимості

Відсьогодні у МВС запрацював сервіс, за допомогою якого громадяни України можуть онлайн отримати витяг про відсутність судимості

Відсьогодні у МВС запрацював сервіс vytiah.mvs.gov.ua, за допомогою якого громадяни України можуть отримати електронну послугу замовлення витягу з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості».

Електронний сервіс дозволяє замовити та отримати витяг про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.

Хто може отримати послугу?

Фізична особа, яка досягла 14-річного віку, має право на отримання з персонально-довідкового обліку відомостей про себе.

Для чого потрібний витяг?

Витяг про відсутність судимості може знадобитися для здійснення усиновлення, влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  до сімейних форм виховання (опіка, піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу), оформлення документів в органах соціального забезпечення, оформлення віз для виїзду за кордон та надання до установ іноземних держав, оформлення на роботу, для участі в процедурі закупівель тощо.

Як отримати послугу?

Подати запит через сервіс vytiah.mvs.gov.ua, увійшовши до Особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Результат послуги

В Особистому кабінеті швидке (до 1 хв) отримання витягу в електронному вигляді з QR-кодом, що дає змогу перевірити чинність даного документа.

Перевірка витягу

В Особистому кабінеті є змога перевірити витяг за номером або QR-кодом.

Нормативна підстава

Наказ МВС від 30.03.2022 № 207 «Деякі питання ведення обліку відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 15 квітня 2022 року за № 425/37761.

Відомості з персонально-довідкового обліку надаються особі у формі витягу з дотриманням вимог законодавства про звернення громадян та захист персональних даних на підставі запиту на отримання довідки про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.

В.о.начальника служба у справах дітей                               Лариса Глущенко

Переглядів: 377
Дата публікації: 15:41 25.04.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>