Змінили місце реєстрації - повідомте про це податкову
Змінили місце реєстрації - повідомте про це податкову

Змінили місце реєстрації - повідомте про це податкову

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до ст. 70 Податкового кодексу України фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки, протягом місяця з дня виникнення таких змін.

У разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків (прізвища, місця реєстрації, реквізитів документа, що посвідчує особу тощо) фізичній особі необхідно подати заяву за ф. № 5ДР / № 5ДРП до податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи або до будь-якого податкового органу якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Заяву за формою № 5-ДР/№ 5-ДРП можна подати як до Центрів обслуговування платників так і через Електронний кабінет за своєю податковою  адресою (місцем проживання).

Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб, громадяни у визначений законодавством термін отримають податкові повідомлення – рішення про нараховані суми податків, а саме, земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку. Відповідно, вони зможуть своєчасно сплатити податки, не порушуючи граничні терміни сплати та уникнути фінансових санкцій.

 

Переглядів: 272
Дата публікації: 13:21 22.02.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
18.04.2024
19.04.2024
20.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>