Запуск «Дія City» дасть Україні змогу стати найбільшим ІТ-хабом Європи. Президент
Запуск «Дія City» дасть Україні змогу стати найбільшим ІТ-хабом Європи. Президент

Запуск «Дія City» дасть Україні змогу стати найбільшим ІТ-хабом Європи. Президент

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час виступу на третьому Diia Summit у Києві.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/114433

 

«Ми трансформуємо Україну в країну ІТ-компаній та стартапів. Завдяки «Дія City» частка ІТ у ВВП нашої держави зросте з 4% до 10%, а доходи галузі – до $16,5 млрд. Це дасть Україні змогу стати найбільшим ІТ-хабом Європи», – наголосив Глава держави.

«Ми запускаємо «Дія City». Це один із найкращих податкових та правових режимів на планеті, де говорять мовою венчурного інвестування», – додав він.

Володимир Зеленський зазначив, що українська влада прагне побудувати найзручнішу державу світу з погляду публічних послуг. Саме тому влада нині докладає зусилля для того, щоб талановиті українці та іноземці з усього світу, технологічний бізнес, який формує цифрову економіку, приходили працювати на український ринок.

«Люди – найголовніше, що є в кожній країні, а талановиті люди – це ще й основа кожної економіки», – переконаний Володимир Зеленський.

«Тому ми хочемо щоб резидентами «Дія City» ставали не тільки українські, а й зарубіжні ІТ-компанії. І, наскільки я знаю, вже сьогодні до «Дія City» приєднаються і перші, і другі. Відомі, провідні наші та іноземні компанії», – зауважив Президент.

Глава держави також повідомив про намір провести у 2023 році електронний перепис населення спільно з Аррle.

«Ми розробляємо модель електронної митниці. Ми прагнемо зробити Україну світовим ІТ-хабом. Лідером з інновацій і технологій. Погодьтесь – сьогодні це вже не звучить так фантастично. А після запуску цієї ініціативи стане цілком досяжним», – констатував Володимир Зеленський.

«Дія City» – спеціальний правовий та податковий режим, що створює сприятливі умови для розвитку ІТ-бізнесу, а також запроваджує комплекс стимулів для становлення України як високотехнологічної цифрової держави.

Основні засади функціонування: добровільний вступ, свобода діяльності (всі резиденти мають право самостійно обирати форми співпраці з третіми особами), невтручання держави, презумпція правомірності діяльності резидентів, стабільність (спеціальний режим запроваджується щонайменше на 25 років), екстериторіальність – режим діятиме в будь-якому куточку країни.

Складові «Дія City»: сприятлива податкова система – податок на прибуток 18% або податок на виведений капітал 9%, ЄСВ на рівні 22% з мінімальної зарплати, ПДФО 5% та військовий збір 1,5%; гнучкі форми співпраці з IT-спеціалістами – гіг-контракти, що поєднують переваги фрилансу та соціальні гарантії; гарантії захисту інтелектуальної власності; елементи англійського права, що спрощують доступ до інвестицій; гарантії захисту особи та власності від неправомірного втручання силовиків.

Вступ до «Дія City» є добровільним. Спеціальний режим функціонуватиме паралельно з чинними умовами розвитку ІТ. Завдяки «Дія City» ІТ-компанії сплачуватимуть менші податки, зможуть будувати прозору корпоративну структуру, матимуть кращий доступ до інвестицій.

Переглядів: 329
Дата публікації: 14:38 08.02.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>