До Дня Соборності України
До Дня Соборності України

До Дня Соборності України

Книжкова виставка «Від ідеї до сьогодення» та віртуальну історичну подорож «Віднині і навіки з’єднанні в одно»

День Соборності  України.

До Дня Соборності України у Люботинській публічній бібліотеці підговлено книжкову виставку «Від ідеї до сьогодення» та віртуальну історичну подорож «Віднині  і навіки з’єднанні в одно». Люботинська бібліотека для дітей провела екскурс в історію «Ідейні провідники Соборності». Гиївська бібліотека-філія провела бесіду «Історичний урок єднання». Старо-Люботинська бібліотека-філія підготувала виставку-екскурс «Єдина Країна – єдиний народ». У Манченківській бібліотеці-філії представлена книжково-ілюстративна виставка «Моя Україна- найкраща у світі» Травнева бібліотека-філія підготувала інформаційну хвилину «Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг».

22 січня День Соборності України відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.

21 січня 1990 року жителі багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили живий ланцюг, відзначивши цю історичну дату. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Акт Злуки був глибоко детермінований історично і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної єдності, свідченням їхнього самоусвідомлення, важливою віхою процесу становлення політичної нації. Ідея соборності українських земель набула державного статусу, в наступні десятиліття залишалась об’єднуючим чинником і чи не єдиним спільним положенням програмних цілей усіх течій національно-визвольного руху.

Книжкові виставки привертають увагу відвідувачів бібліотеки та пропонують замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.

 

           Директор КЗ «Люботинська ПБ ЛМР ХО»         Олена АЛІСОВА

Альбом: До Дня Соборності України
Альбом: До Дня Соборності України
Альбом: До Дня Соборності України
Альбом: До Дня Соборності України
Альбом: До Дня Соборності України
Переглядів: 367
Дата публікації: 08:06 21.01.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>