Міністерство цифрової трансформації України:
Міністерство цифрової трансформації України:

Міністерство цифрової трансформації України:

Курс «Підприємництво для школярів» схвалено для використання в освітньому процесі

Джерело: https://thedigital.gov.ua/news/kurs-pidpriemnitstvo-dlya-shkolyariv-skhvaleno-dlya-vikoristannya-v-osvitnomu-protsesi

 

Освітній серіал «Підприємництво для школярів» розвиватиме підприємницьке мислення підлітків і допоможе пропрацювати власну бізнес-ідею.

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» поінформувала Міністерство цифрової трансформації України, що рішенням експертної комісії з економіки навчальній програмі курсу за вибором «Підприємництво для школярів» для учнів 10-11 класів надано гриф «Схвалено для використання в освітньому процесі». 

Курс заснований на рамці компетенцій з підприємництва EntreComp. Це міжнародний стандарт, за яким створюються програми з підприємництва в Європі.

Це 6 модулів і 36 уроків у форматі поєднання живих запитань від школяра-початківця до експертів у своїх нішах. 

Постійні ведучі курсу:  

  • Віталій Зелений — актор серіалу SIZ, 1+1 video 
  • Надія Омельченко — викладачка бізнес-школи «МІМ-Київ», віцепрезидентка компанії «IT-інтегратор» 

Модуль 1. Ідея

Герої модуля: Микита Владикін — CEO та співзасновник компанії NUKA (заснував свій бізнес в 17 років).

Модуль 2. Продукт і маркетинг

Герої модуля: Валерія Толочина — директорка з маркетингу MEGOGO, Толік Козловський — маркетинг-директор «Планета Кіно», Іван Ігнатов — стратег маркетингової агенції Fedoriv, Євген Клопотенко — кулінарний експерт, шеф-кухар. 

Модуль 3. Команда і управлінські інструменти

Герої модуля: Ілля Філіпов — CEO студії онлайн-освіти EdEra, Олександр Комаров — президент Київстар, Зоя Дроншкевич — директорка з корпоративної стратегії Київстар, Анна Захараш — директорка з корпоративних зв’язків Київстар. 

Модуль 4. Фінанси і фінансова грамотність. Продажі

Герої модуля: Ілля Соколюк — креативний директор компанії Monobank, Єгор Валовські — співзасновник сервісу Fintellect.  

Модуль 5: Презентація продукту та пошук партнерів

Герої модуля: Василь Кундрик — співзасновник Urban Space 500, Діана Даюб — консультантка з питань партнерств, ком’юніті-менеджменту та нетворкінгу, Євгенія Клепа — директорка 1991 Open Data Incubator

Модуль 6. Юридичні аспекти

Герої модуля: Артем Афян — співзасновник і керівний партнер юридичної компанії Juscutum. 

Теорія підкріплюється досвідом Монобанку, Megogo, Планета Кіно та інших успішних українських бізнесів. Розмова протікає легко та невимушено, базуючись на живих кейсах та досвідах компаній, а також доповнюється поясненнями викладачки бізнес-школи «МІМ-Київ». 

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що навчати підприємництва потрібно ще зі шкільної парти. «Зроблено важливий довгоочікуваний нормативний крок. Отримання грифу дозволяє рекомендувати «Підприємництво для школярів» як факультатив до уроків економіки в школах. Це означає, що жодних перепон для використання курсу вчителями і учнями немає. Шкільне підприємництво стане можливим в Україні».   

Курс Мінцифри розроблений у партнерстві з компанією Київстар та студією онлайн-освіти EdEra.  

«Цей освітній серіал можна назвати міні MBA для школярів, адже він допоможе підліткам здобути практичні  знання про підприємницьку діяльність — від розробки ідеї до створення маркетингової стратегії, налагодження роботи в команді та юридичної підтримки. Вивчення основ бізнесу з шкільних років — це розповсюджена практика в прогресивних західних країнах, яка допомагає учням старших класів отримати базові підприємницькі навички та знання. Ми вдячні Мінцифрі та МОН за розвиток шкільного підприємництва в Україні», — коментує Анна Захараш, директорка із корпоративних комунікацій Київстар.

«Курс «Підприємництво для школярів» — унікальний освітній продукт в Україні. По-перше, він заснований на рамці компетенцій з підприємництва EntreComp, що є міжнародним стандартом підприємницьких освітніх програм. А, по-друге, він наповнений реальними кейсами та досвідом українських підприємців. Ми надзвичайно щасливі, що українські школярі матимуть змогу проходити його в рамках шкільної програми. Ці знання неодмінно розвинуть їхнє підприємницьке мислення та стануть у пригоді в майбутньому», — коментує CEO студії онлайн-освіти EdEra Ілля Філіпов.

Безоплатно пройти курс «Підприємництво для школярів» можна на порталі Дія.Цифрова освіта. Також курс доступний на платформі студії онлайн-освіти EdEra

Переглядів: 350
Дата публікації: 14:54 12.01.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>