З 19 грудня розпочалася кампанія щодо впровадження Програми «єПідтримка»
З 19 грудня розпочалася кампанія щодо впровадження Програми «єПідтримка»

З 19 грудня розпочалася кампанія щодо впровадження Програми «єПідтримка»

Завдяки застосунку «Дія» громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, можуть отримати тисячу гривень на свій цифровий рахунок.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/113675

 

Про це повідомив під час брифінгу в.о. директора Департаменту цифрової трансформації регіону ХОДА Артем Ткаченко. 

За його словами кількість користувачів «Дія» збільшується з кожним днем – більше 50 тисяч українців завантажують собі цей застосунок щодня. Цифровий рахунок можна отримати в 5 банках: А-банк, Альфа-банк, Monobank, Приватбанк та Укргазбанк. 

«Відучора почалася офіційна кампанія щодо програми «є-Підтримка», і кожен громадянин, який пройшов повний курс вакцинації, може отримати тисячу гривень на свій цифровий рахунок. З технічного боку ця ініціатива реалізується за допомогою застосунку «Дія» і виключно через застосунок», – сказав Артем Ткаченко.

В.о. диктора Департаменту цифрової трансформації регіону ХОДА зауважив, що з моменту надходження коштів на особові рахунки громадян у них буде 4 місяця, щоб їх витратити.

«Нагадаю, що є такі варіанти їхнього використання: для купівлі квитків у кінотеатри, театри, музеї, залізничні квитки, також задіяні авіаперевезення й можлива купівля книжок. Наразі вже 3 млн українців скористалися цією послугою, гадаю, що ця цифра буде з кожним  днем збільшуватися на декілька тисяч», – заявив Артем Ткаченко.

Він підкреслив, що перший етап, коли можна подати заявку на отримання тисячі гривень, триватиме з 19 по 29 грудня. Наступні етапи будуть визначені вже в новому році, адже цей проєкт триватиме до кінця 2022 року. Загалом Артем Ткаченко називає цей проєкт новаторським та сучасним, підкреслюючи, що аналогів йому немає у світі. 

«Тут задіяні як банки, так і представники бізнесу, а також громадяни, поєднуються між собою декілька реєстрів та надаються кошти зі спецфонду з казначейського рахунку кожному мешканцю України. Такого у світі ніде ще не було запроваджено», – підкреслив Артем Ткаченко.

Він також нагадав, що на Харківщині створено 50 точок команд підтримки «Дія», де кожен громадянин може прийти і отримати консультацію. Тут йому допоможуть встановити застосунок, розкажуть, як підтягнути ковід-сертифікат чи отримати тисячу гривень. Вони діють на базі 46 ЦНАПів області і 3 центрів масової вакцинації: вул. Пушкінська, 2-А, в ТРЦ «Нікольський», Полтавський Шлях, 56, та в Північному корпусі університету ім. В.Н. Каразіна. Також така допомога можлива в Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес.Харків.

Переглядів: 860
Дата публікації: 16:04 20.12.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>