Здай кров-врятуй життя
Здай кров-врятуй життя

Здай кров-врятуй життя

Адміністрація КНП «Люботинська міська лікарня» повідомляє, наступне:

  З метою забезпечення потреб жителів Люботинської громади донорською кров’ю та її компонентами за поточний 2021 рік на базі КНП «ЛМЛ» ЛМР ХО спільно з КНП ХОР «Обласний центр служби крові» тричі проведені виїзні «Дні донора», під девізами:  «Здай кров-врятуй життя», «Поки на світі є донори –життя людини в безпеці». Залучено до донорського руху  68 донорів, заготовлено 30 600 мл крові.

  Завдяки цьому жителі Люботинської громади  на безоплатній основі отримали можливість бути забезпеченими у разі  екстреної потреби  у компонентах донорської крові. Тільки в нашому закладі в 2021 році безкоштовно 32 пацієнта отримали необхідне лікування, проведено 74 гемотрансфузій.

  Через загальнонаціональний карантин, викликаний захворюваністю на коронавірусну інфекцію COVID-19, кількість донорів значно зменшилась, що призвело до вкрай негативної ситуації із запасами донорської крові. Через цей дефіцит у зоні ризику опинилися і жителі нашої громади, які потребують або можуть потребувати термінового хірургічного втручання, знаходяться на лікуванні в реанімаційному відділенні КНП «Люботинська міська лікарня». Крім нашої лікарні компоненти крові необхідні  в пологові будинки, онкодиспансери, дитячі лікарні, хірургічні та реанімаційні відділення, військові шпиталі та інші заклади охорони здоров’я, де лікуються жителі нашої громади. Із за нестачі крові і її компонентів наші хворі вимушені тратити значні суми на придбання цих препаратів, це є важким тягарем для них і їхніх родичів. Часто вони не мають таких коштів і відмовляються від лікування, що призводить до тяжких наслідків.

  Зважаючи на вищевикладене, запрошуємо жителів Люботинської громади залучитися до безоплатного донорства з метою забезпечення потреб нашого населення донорською кров’ю та її компонентами. Тільки спільними зусиллями ми зможемо вирішити це важливе питання.

  Усі донори отримують безкоштовне обстеження, крім того, у разі екстреної потреби у компонентах донорської крові, КНП «ОЦСК» бере на себе зобов’язання щодо забезпечення жителів Люботинської громади донорською кров’ю та її компонентами на безоплатній основі.          

В.о. головного лікаря          Нонна ЄФІМІНА

Переглядів: 898
Дата публікації: 09:06 20.12.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>