Внутрішньо переміщені особи зможуть подати заяву на грошову допомогу онлайн на порталі Дія
Внутрішньо переміщені особи зможуть подати заяву на грошову допомогу онлайн на порталі Дія

Внутрішньо переміщені особи зможуть подати заяву на грошову допомогу онлайн на порталі Дія

Впровадження електронних послуг для ВПО на Порталі Дія реалізується в рамках проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (Проєкт підтримки Дія)», що впроваджується ПРООН в Україні (UNDP in Ukraine) за фінансової підтримки Швеції.

Джерело: https://thedigital.gov.ua/news/vnutrishno-peremishcheni-osobi-zmozhut-podati-zayavu-na-groshovu-dopomogu-onlayn-na-portali-diya

 

Мінцифра продовжує робити послуги зручними для кожного. Незабаром внутрішньо переміщені особи зможуть подавати заяву на продовження грошової допомоги за відсутності змін, що впливають на її призначення або припинення грошової допомоги онлайн на порталі Дія. Уряд ухвалив проєкт постанови.

На сьогодні внутрішньо переміщені особи кожні пів року збирають стоси довідок та відстоюють черги для того, щоб припинити або продовжити призначення грошової допомоги. Люди витрачають свій час, хоча вся інформація про них вже є в реєстрах. Це не відповідає чинному законодавству ув сфері надання публічних послуг.

Проєкт постанови впроваджує дві зручні послуги, які тепер будуть доступні на порталі Дія. За електронною заявою можна буде продовжити отримання виплат або припинити їх. 

Послуга на продовження допомоги буде доступна тим, у кого не змінились умови для її призначення. Що може впливати на призначення грошової допомоги:

  • зміни в складі сім'ї;
  • зміна даних, що підтверджують особу;
  • зміна фактичного місця проживання;
  • ви або члени вашої сім’ї стали власниками житла в інших регіонах, що не належать до тимчасово окупованих територій або ліній зіткнення;
  • ви або члени вашої сім’ї володієте коштами, сума яких перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму;
  • вас або члена вашої  сім’ї взято на повне державне утримання; 
  • звільнення та статус безробітного працездатного члена сім’ї, включаючи заявника.

Послуги будуть максимально простими — внутрішньо переміщені особи зможуть просто зайти на портал, зазначити в заявці, що нічого не змінилося в документах, або те, що хочуть припинити виплати допомоги, підписати її електронним підписом та надіслати.

Впровадження електронних послуг для ВПО на Порталі Дія реалізується  в рамках проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (Проєкт підтримки Дія)», що впроваджується ПРООН в Україні (UNDP in Ukraine) за фінансової підтримки Швеції.

Переглядів: 485
Дата публікації: 11:31 05.11.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>