День залізничника
День залізничника

День залізничника

День залізничника в Україні традиційно відзначають 4 листопада.

  Святкову дату встановили у 2002 році.
  Саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на територію сучасної України.
  Цей день вважається початком історії залізниць в Україні. Головним органом управління залізничним транспортом в Україні є Укрзалізниця, яка забезпечує 3% ВВП країни. 
  До сфери Укрзалізниці входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна та Придніпровська залізниці, а також інші підприємства та організації єдиного виробничо-технологічного комплексу, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.
Загалом залізничний транспорт забезпечує 56% вантажних і 43% пасажирських перевезень, здійснюваних всіма видами транспорту. На сьогодні в сфері Укрзалізниці працюють понад 272 тис. осіб. За обсягами вантажних перевезень залізниці України займають четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії. 
  Зараз Українські залізниці об'єднують всі області України - це понад 375 тисяч працівників, які обслуговують близько 30 тис. кілометрів залізничних колій. Щороку з більш ніж 1,5 тисячі станцій відправляються в дорогу понад 500 мільйонів пасажирів. Щорічно близько 175 тисяч вантажних вагонів перевозять більше 300 мільйонів тонн вантажів
  Шановні залізничники!!!! Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята - Дня залізничника! Галузь, в якій ви працюєте, посідає важливе місце в економіці України, сприяє розвитку усіх галузей господарства та задовольняє потреби кожного громадянина у перевезеннях . Бажаємо Вам міцного здоров'я і добробуту, миру і щастя, оптимізму і злагоди, нових професійних здобутків , а також щасливої дороги , як на колії так і для кожного з Вас на вашому життєвому та професійному шляху.
 
Люботинський краєзнавчий музей.
Переглядів: 211
Дата публікації: 13:32 03.11.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
17.04.2024
18.04.2024
19.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>