16 днів проти насильства
16 днів проти насильства

16 днів проти насильства

Щорічно міжнародною спільнотою проводиться акція «16 днів проти насильства».

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують  з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

      Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.   

      Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку :  

      25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

      У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня -  Міжнародний день інвалідів,  5 грудня – Міжнародний  день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.       

      Україна приєдналася до акції  «16 днів проти насильства» у 2001 році. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Веукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур.   

       З метою формування у громадськості «нульової толерантності» до різних форм насильств, привернення уваги до жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, активізації роботи щодо функціонування спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб в територіальній громаді буде проведено ряд заходів в рамках Всеукраїнської кампанії « 16  днів проти насильства».

       Всі заходи необхідно  проводити із суровим дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  СОVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

 

                                                                     Управління соціального захисту населення

 

Переглядів: 238
Дата публікації: 12:53 28.10.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>