Що потрібно знати продавцям чи орендодавцям земельних ділянок про електронні аукціони
Що потрібно знати продавцям чи орендодавцям земельних ділянок про електронні аукціони

Що потрібно знати продавцям чи орендодавцям земельних ділянок про електронні аукціони

Більше про аукціони із продажу та оренди земельних ділянок – на електронному майданчику Української універсальної біржі - https://sale.uub.com.ua .

 

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони», який підписаний Президентом 24.06.2021р. передбачає, що державні та комунальні землі як промислового, так і сільськогосподарського призначення чи для забудови продаватимуть та орендуватимуть виключно на електронних аукціонах в електронній торговій системі.

Що повинні знати і врахувати організатори аукціонів, визначено у Постанові Кабміну «Деякі питання підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису)». Адже саме вона регулює усі технічні вимоги до підготовки та проведення земельних торгів на електронних аукціонах.

Організатори торгів, як і учасники, працюють у системі «Прозорро.Продажі» через особисті кабінети, створені шляхом реєстрації на майданчику Української універсальної біржі - https://sale.uub.com.ua. Далі продавець чи орендодавець державної чи комунальної землі оприлюднює в електронній торговій системі оголошення про проведення земельних торгів не пізніше, ніж через дев’яносто календарних  днів після прийняття ним рішення, передбаченого частиною 4 статті 136 Земельного кодексу України.

Законом передбачено, що один лот скрадатиметься виключно з однієї земельної ділянки або прав на неї. Оголошення про проведення земельних торгів публікує через особистий кабінет організатор, до опису лота додає документи та матеріали про ділянку, її фотографії. При чому кожен документ завантажується окремим файлом. Потрібно також не забувати, що в оголошеннях про продаж за лотом зазначається обов’язково особа,   яка   має   переважне   право   на купівлю земельної ділянки (до продажу земельних ділянок застосовується переважне право попереднього орендаря на придбання відповідної ділянки).

Організатори земельних торгів не сплачують жодних коштів за користування електронною торговою системою та будь-які інші дії, пов’язані з проведенням аукціонів. А витрати, здійснені на підготовку лота до земельних торгів, що стосувалися земель державної чи комунальної власності (у разі їх наявності), відшкодовуються переможцем торгів.

Більше про аукціони із продажу та оренди земельних ділянок – на електронному майданчику Української універсальної біржі - https://sale.uub.com.ua . Про перші ж аукціони з продажу чи оренди земельних ділянок усі бажаючі можуть дізнатися не лише на сайті майданчика, а й у мобільному Телеграм додатку від Української універсальної біржі – Земельному боті (https://t.me/land_uub_bot).

Будь-які запитання щодо співпраці, реєстрації та укладання договору, можна вирішити, зателефонувавши на номер  +38 (067) 364-74-98 , написавши на електронну адресу  uub.exchange@gmail.com.

Переглядів: 517
Дата публікації: 15:20 23.10.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>