«Помаранчева» зона і шкільні канікули:
«Помаранчева» зона і шкільні канікули:

«Помаранчева» зона і шкільні канікули:

на Харківщині вводять додаткові протиепідемічні заходи

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/112279

Школярів області відправлять на канікули з 18 жовтня, щоб стримати розповсюдження коронавірусної хвороби.

Підсумки засідань державної та обласної КТЕБ і НС, які відбулися 7 жовтня, прокоментував заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк в ефірі програми «Інформаційний вечір» на телеканалі Simon.

Заступник голови ХОДА повідомив, що державна комісія на сьогодні не бачить юридичних підстав для впровадження «червоної» зони на території Харківської області. 

«Дійсно, є ситуація напружена, але останніми днями є певні показники, які дозволяють поки що уникнути введення «червоної» зони. Область залишається «помаранчевою». Виходячи з того, що моніторинг відбувається щоденно по всій ситуації, яка є на території регіону, - і захворюваності, і охоплення тестуванням, і навантаження системи охорони здоров'я, - це все дає підстави для прийняття відповідних рішень на державному рівні», - повідомив Михайло Черняк.

У той же час Державна комісія прийняла рішення зобов’язати обласну комісію з питань ТЕБ та НС посилити протиепідемічні заходи в регіоні. 

Зокрема, за словами заступника голови ХОДА, на засіданні комісії обласного рівня, яке відбулося після державної комісії, були надані рекомендації органам місцевого самоврядування провести комісії на місцевому рівні й дотримуватися всіх вимог і обмежень «помаранчевої» зони. 

«Ми співпрацюємо разом із Національною поліцією і Держпродспоживслужбою саме з тим, щоб вони чітко досліджували дотримання всіх карантинних норм і правил, а саме: йдеться, по-перше, про обмеження проведення масових заходів; обмеження кількості людей у транспорті, який курсує містом і по території області (лише місця, де людина може перебувати сидячи); з дотриманням маскового режиму; з дотриманням дистанції під час проведення будь-яких заходів на свіжому повітрі», - розповів Михайло Черняк. 

Він додав, що попри всю роботу зі стримування розповсюдження COVID-19 на Харківщині, область все ще перебуває на межі «червоної» зони. Тому було прийнято рішення запровадити по всьому регіону шкільні канікули з 18 жовтня. Це має пом’якшити ситуацію навколо розповсюдження коронавірусної хвороби. 

«Запровадимо шкільні канікули на території області, що з урахуванням свят, які будуть наступного тижня – чотири святкові вихідні – дозволить на досить суттєвий час обмежити контакти й дітей, і дорослих», - пояснив заступник голови ХОДА.

Приєднані документи:

Протокол КТЕБ №24 від 07.10.2021 р.
Переглядів: 441
Дата публікації: 22:59 07.10.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>