До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру
До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру

До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру

Заходи «Бабин Яр: без права на забуття».

29 вересня – День пам’яті жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту. До річниці трагедії у бібліотечних закладах КЗ «Люботинська публічна бібліотека» організовані та проведено ряд заходів «Бабин Яр: без права на забуття».

У цьому році виповнюється 80 років з масових страт єврейського населення у Бабиному Яру. У вересні та жовтні 1941 року нацистами на цьому місці було знищено до 200 тисяч громадян. До Бабиного Яру були відправлені тисячі євреїв, ромів, українців, військовополонених, підпільників, священнослужителів та багато інших мешканців Києва. Значна частина убитих були жінки, діти і люди похилого віку. 29-30 вересня 1941 року, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення. Загалом з 29 вересня до 11 жовтня 1941 року було знищено майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито майже 34 тисячі людей. 1, 2, 8 і 11 жовтня розстріляли тих, хто не з’явився за наказом – ще близько 17 тисяч осіб. Ця трагедія,  довгі роки замовчувалася і лише тільки із здобуттям Україною незалежності стала відома широкому загалу. В бібліотечних закладах КЗ «Люботинська ПБ ЛМР ХО» організовано книжкові виставки, перегляди літератури та проведено огляд-діалог. У Люботинській публічній бібліотеці на виставці  «Бабин Яр: без права на забуття»,   представлені книги у яких розповідається про жорстокість та безумства нацистів під час війни з розповідями про біль і страждання народу. Люботинська бібліотека для дітей організувала книжковий огляд «Бабин Яр: трагічні сторінки історії». У Гиївській бібліотеці-філії проведено  огляд-діалог за книгою А.Кузнецова «Бабин Яр».
Річниця трагедії Бабиного Яру завжди була й залишається приводом не тільки згадати про жертв війни та Голокосту,  та гідно шанувати пам’ять жертв цього злочину нацистського режиму, незалежно від їхньої національності, віросповідання чи політичних поглядів – кожного, чий земний шлях обірвався в Бабиному Яру.

 Директор КЗ «Люботинська ПБ ЛМР ХО»   Олена АЛІСОВА

Альбом: До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру
Альбом: До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру
Альбом: До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру
Альбом: До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру
Альбом: До Дня пам’яті жертв Бабиного Яру
Переглядів: 326
Дата публікації: 11:26 29.09.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
16.04.2024
17.04.2024
18.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>