На порталі «Дія» можна буде згенерувати сертифікат про COVID-вакцинацію
На порталі «Дія» можна буде згенерувати сертифікат про COVID-вакцинацію

На порталі «Дія» можна буде згенерувати сертифікат про COVID-вакцинацію

Нова послуга буде доступна наприкінці вересня. Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/111917

 

«Уже понад 700 тис. українців згенерували свої внутрішні та міжнародні сертифікати в застосунку «Дія» та активно користуються ними. Наші сертифікати офіційно визнані в ЄС для подорожей за кордон. У кінці вересня ми додамо можливість отримати сертифікат на порталі «Дія». Зараз працюємо над розробкою послуги. Завдяки цьому ще більше українців зможуть подорожувати та користуватися COVID-сертифікатом», — розповів Михайло Федоров. 

Завдяки запуску послуги на порталі «Дія» отримати цифровий COVID-сертифікат зможуть українці, в яких немає ID-картки чи закордонного біометричного паспорта або які не мають «Дія.Підпису» чи не користуються застосунком «Дія».

Згенерувати COVID-сертифікат на порталі «Дія» можна буде також у декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі «Дія». Вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат». Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката. На порталі можна скористатися як «Дія.Підписом», який ви згенерували в застосунку «Дія», так і будь-яким іншим електронним підписом. 

Після цього «Дія» надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Наприкінці вересня на порталі «Дія» можна буде згенерувати лише сертифікат вакцинації про отримання двох доз. Згодом також буде доступний і COVID-сертифікат про отримання негативного ПЛР-тесту. Крім цього, Мінцифра працює над розробкою і сертифіката про часткову вакцинацію. Він буде також доступний як на порталі, так і в застосунку «Дія». 

Переглядів: 271
Дата публікації: 11:53 20.09.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>