Головне управління держпродспоживслужби в Харківській області попереджає
Головне управління  держпродспоживслужби  в Харківській області попереджає

Головне управління держпродспоживслужби в Харківській області попереджає

З метою недопущення АЧС на територію міста Люботин власникам свиней необхідно утримувати тварин в «закритому режимі»: не використовувати в корм свиням відходів тваринницької та харчової продукції без їх термічної обробки.

Африканська чума свиней! Будьте пильні!

 

Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що у зв’язку з загостренням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней було визначено неблагополучною по африканській чумі свиней Краснокутську селищну раду Богодухівського району Харківської області 02.09.2021 в результаті реєстрації спалаху у трупах домашніх свиней.

Африканська чума свиней це  висококонтагіозна вірусна хвороба, яка перебігає блискавично, гостро, підгостро, безсимптомно й характеризується гарячкою, цианозом шкіри, геморогічним діатезом внутрішніх органів, дистрофічними і некротичними змінами в різних органах і високою летальністью.

         Необхідно зазначити, що люди африканською чумою не хворіють.

Методів лікування та вакцинації АЧС не існує. У разі підтвердження спалаху захворювання проводяться заходи по запобіганню розповсюдження хвороби шляхом швидкого гуманного безкровного забою усіх свиней на території, де спалахнула хвороба, з наступним спаленням трупів тварин, механічної чистки та дезінфекції приміщень та території утримання свиней. До прибуття фахівців ветеринарної медицини ніяких заходів проводити не потрібно.

    Враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней та швидкість розповсюдження збудника територією України та з  метою недопущення АЧС на територію міста Люботин власникам свиней необхідно утримувати тварин в «закритому режимі»: не використовувати в корм свиням відходів тваринницької  та харчової продукції без їх термічної обробки.

 

 

Головний спеціаліст Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини 
Головного управління  держпродспоживслужби  в Харківській області
Вішинська О. В.
Переглядів: 608
Дата публікації: 15:42 02.09.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>