АТ «Харківгаз»:
АТ «Харківгаз»:

АТ «Харківгаз»:

Теплопостачальні підприємства Харківської області за рік збільшили борги за розподіл газу на 52%

Виробники тепла для потреб населення продовжують нарощувати свою заборгованість за послуги розподілу природного газу. Станом на початок липня сума боргів підприємств ТКЕ Харківської області перед АТ «Харківгаз» зросла майже на 52%. Така тенденція порушує фінансову стабільність роботи газорозподільного підприємства та стан розрахунків між учасниками ринку.

В 2021 році підприємства, які виробляють тепло для потреб населення, продовжили нарощувати заборгованість за розподіл газу перед АТ «Харківгаз». Якщо на початок липня 2020 року сума боргів складала 16,7 млн грн., то цього року вона перевищила 25 млн. грн. Серед найбільших боржників за послуги розподілу газу: ТОВ Нафтогазовидобувна компанія, КП Теплових мереж, КП Теплоенерго м. Лозова, ОІТЦ КП.

Незадовільний стан розрахунків теплопостачальних підприємств негативно впливає на роботу АТ «Харківгаз» та проведення планових робіт з модернізації газових мереж. Адже саме влітку здійснюється більша частина робіт із ремонтів та модернізації об’єктів газорозподільної системи, заміни ділянок газопроводів. Ці заходи спрямовані на забезпечення стабільних доставок газу впродовж опалювального сезону всім категоріям споживачів.

Так само через системні неплатежі з боку виробників тепла для потреб населення газорозподільна компанія може відчувати проблеми з виплатою заробітних плат працівникам, які зараз активно задіяні в проектах редизайну та модернізації газових мереж, що належать державі.

Третю частину коштів, які надходять за послуги доставку газу, оплачують підприємства ТКЕ. Тому зменшення рівня розрахунків з боку теплопостачальних компаній негативно позначаються не лише на внутрішньому фінансовому стані газорозподільного підприємства, а й на його контрагентах. Зокрема, на взаєморозрахунках з ТОВ «Оператор ГТС України».

 

Переглядів: 413
Дата публікації: 14:25 06.08.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>