Державна служба якості освіти України:
Державна служба якості освіти України:

Державна служба якості освіти України:

Розроблено рекомендації «Якісне інклюзивне навчання: to do list для директора школи»

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/111003

 

Їх надали в Державній службі якості освіти України.

У Харківській області інклюзивне навчання організоване у 40% шкіл, працює понад 800 інклюзивних класів. 

У закладах освіти, в яких навчаються діти з особливими освітніми потребами, сформовані команди психолого-педагогічного супроводу таких дітей, розроблені індивідуальні програми розвитку учнів, забезпечується корекційна спрямованість освітнього процесу.

Водночас дослідження якості інклюзивного навчання, проведене Державною службою якості освіти, виявило низку викликів на рівні організації інклюзивного навчання в школах України, кваліфікації вчителів, методичного забезпечення освітнього процесу, розвитку інфраструктури та забезпечення фінансування, взаємодії з інклюзивно-ресурсними центрами.

«Поняття інклюзії потребує створення інклюзивного середовища, участі всіх учасників освітнього процесу, а головне - формування інклюзивної культури в школі, - зазначають у Державній службі якості освіти України. - Безумовно, умовою створення такого середовища є учні, яким потрібна підтримка, готовність решти учнів підтримувати дітей з особливими освітніми потребами, а також підготовлений персонал, батьки та інші активні партнери-учасники процесу впровадження інклюзії в освіті. І не менш важливою умовою є наявність достатнього фінансування та доступної інформаційної, матеріально-технічної бази та інфраструктури».

Рекомендації «Якісне інклюзивне навчання: to do list для директора школи» покликані допомогти вдосконалювати якість інклюзивного навчання у школах, де воно вже запроваджене, а також розпочати цей шлях закладам, які лише планують відкривати інклюзивні класи.

Матеріали підготовлено в межах ініціативи «Система забезпечення якості освіти», що впроваджується проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Переглядів: 448
Дата публікації: 11:37 05.08.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
16.04.2024
17.04.2024
18.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>