Застереження мешканцям Люботинської міської територіальної громади!
Застереження мешканцям Люботинської міської територіальної громади!

Застереження мешканцям Люботинської міської територіальної громади!

Не купуйте товари в місцях стихійної торгівлі!

Виконавчий комітет Люботинської міської ради і відділ місцевого економічного розвитку звертається до жителів міської територіальної громади із застереженням про придбання товарів у місцях «стихійної торгівлі».

Закликаємо всіх громадян проявити обережність, пильність і не купувати товари в місцях стихійної торгівлі.

Мешканці міста повинні знати й пам'ятати: купівля товарів у невстановлених місцях, в умовах, які не відповідають вимогам, у будь-який час може обернутись лихом для покупців і членів їх сімей.

Зверніть увагу, що в таких випадках, купуєте продукти у невідомих осіб, які не мають дозвільних документів на торгівлю, не мають медичних книжок та документів, які засвідчують якість та безпеку харчових продуктів. При цьому якість продуктів ніхто з них не гарантує.

Продаж продуктів харчування здійснюється в антисанітарних умовах, із землі. Існує небезпека забруднення харчових продуктів, які можуть викликати кишкові захворювання. Особливо це стосується м’ясних, рибних продуктів та курячих яєць, які вимагають особливих умов зберігання. При отруєнні такими продуктами харчування встановити суб’єкт, якому можна пред’явити звинувачення, неможливо.

Звертаємо увагу, що Закон України «Про захист прав споживачів» Вас не захистить, оскільки звернення громадян розглядаються за умови пред’явлення розрахункового документу (чеку, квитанції, договору), в якому зазначається дата продажу, найменування суб’єкта господарювання, його місцезнаходження.

Єдиний правильний спосіб боротьби - це не купувати продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі.

Кожен мешканець Люботинської міської територіальної громади повинен знати і пам'ятати, що, купивши товар (продукти, дитячу іграшку тощо) в місці стихійної торгівлі, він піддає своє та своїх близьких здоров'я, а інколи і життя небезпеці, а також сприяє торгівлі небезпечними товарами, погіршенню санітарного стану міста, збідненню міського бюджету та розвитку тіньової економіки.

 

Головний спеціаліст відділу

місцевого економічного розвитку                                             Н.О. Самойлова

Переглядів: 452
Дата публікації: 16:43 28.07.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>