У рамках підготовки до нового навчального року у загальноосвітніх закладах триває поточний ремонт
У рамках підготовки до нового навчального року у загальноосвітніх закладах триває поточний ремонт

У рамках підготовки до нового навчального року у загальноосвітніх закладах триває поточний ремонт

Створення нового освітнього простору з урахуванням комфортних умов та впровадження інноваційних підходів у навчанні, є одним із найбільш важливих завдань втілення концепції нової української школи

 

Міський голова Леонід Лазуренко наголошує, що інвестуючи бюджетні кошти у створення належних умов для освітнього процесу, ми дбаємо про майбутнє наших дітей та держави в цілому. Тому фінансове забезпечення належного функціонування освітньої галузі Люботинської громади є об’єктом постійної уваги міської влади впродовж останніх років.

У рамках підготовки до нового навчального року у загальноосвітніх закладах триває поточний ремонт, а в деяких розпочалися капітальні роботи з ремонту харчоблоку, даху та електромережі будівлі. Так відповідно до робочого проєкту «Капітальний ремонт покрівлі початкової школи Люботинської гімназії № 5», розпочаті демонтажні роботи старої покрівлі будівлі школи та проведено улаштування лат (решетування) з прозорами із дощок і брусків під покрівлю з листової сталі. На черзі – утеплення перекриттів мінеральною ватою; улаштування крокв з дощок (збільшення звісу даху), улаштування покриття, настінних жолобів; навішування водостічних труб, колін, відливів і лійок та інші роботи, які передбачені ПКД. Роботи виконуються за рахунок  коштів міського бюджету і їх вартість становить  677 227 грн.

У навчально-виховному комплексі № 2 проходить капітальний ремонт приміщення харчоблоку, яким передбачено такі види робіт, як демонтажні роботи, електротехнічні і сантехнічні роботи; роботи з улаштування стін, укосів, полів, встановлення витяжної системи вентиляції придбання обладнання та інші роботи згідно проєктно-кошторисної документації. За словами директора закладу Романа Загнойка, логічним продовженням започаткованих у попередні роки робіт із оновлення школи, є проведення капітального ремонту харчоблоку, будівля якого налічує більше 50 років. На поточний період електромережі зношені, не відповідають сучасним вимогам і не здатні забезпечити використання наявних електроприладів, також незадовільний стан сантехнічних мереж, каналізації і труб водовідведення, що є неприпустимим з боку санітарних норм  в освітньому закладі. Таким чином, вже розпочався демонтаж комунікацій і дверних прорізів, на черзі – проведення робіт, які повністю осучаснять вигляд харчоблоку та забезпечать повноцінні комфортні умови кухарям і, що дуже важливо, високоякісний процес приготування їжі для наших учнів. Вартість ремонтних робіт – 622 904 грн., і проходить він за кошти місцевого бюджету.

Комп’ютеризація та медіапростір вже є звичними для освітнього процесу шкіл громади, але не в кожному освітньому закладі задовільний стан внутрішньої електромережі. Так у ЗОШ № 4, яка налічує майже 140 років від дня свого заснування, жодного разу не проводилося капітального ремонту внутрішньої електромережі, і на даний час вона знаходиться в аварійному стані. Згідно робочого проєкту «Капітальний ремонт електромережі будівлі (літ.А-2, А’-2) Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 вже виконуються такі види робіт: монтажні роботи, встановлення вводних шаф, електроустановочного та світлотехнічного обладнання та інші роботи. Вартість робіт – 1003618,60 грн., виділені вони з місцевого бюджету.

На сьогодні багато вже зроблено в освітніх закладах Люботинської громади, але ще чимало роботи попереду. Та адміністрація шкіл і педагогічні колективи не залишаються наодинці зі своїми проблемами, а завжди мають розуміння і підтримку міської влади, бо створення нового освітнього простору з урахуванням комфортних умов та впровадження інноваційних підходів у навчанні, є одним із найбільш важливих завдань втілення концепції нової української школи.

 

Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Переглядів: 367
Дата публікації: 16:52 18.06.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>