Ювілейний конкурс юних бандуристів
Ювілейний конкурс юних бандуристів

Ювілейний конкурс юних бандуристів

Юні бандуристи Люботинської ДМШ взяли участь у конкурсі, гідно виконали по п’ять творів і посіли призові місця

 

Бандура належить до найстародавніших інструментів українського народу. Саме від наших предків отримали ми у спадок неповторний музичний інструмент.

  Ще на зламі XVII – XVIII ст. існували музичні школи з викладанням бандурної гри. У витоків професійного бандурного мистецтва на Харківщині стояв видатний діяч вітчизняної культури, один з перших професійних бандуристів України Гнат Мартинович Хоткевич.

 Сьогодні на Харківщині клас бандури існує в 20 мистецьких школах, в Харківському фаховому музичному коледжі імені Б.М.Лятошинського, в Харківському вищому коледжі мистецтв, у Харківському національному університеті мистецтв імені І. П. Котляревського та Харківській академії культури.

 Тому безумовно є доречним існування в Харкові Всеукраїнського конкурсу виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича, який в цьому році святкує десятирічний ювілей.

Десятий, ювілейний конкурс виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича розпочав роботу 03 червня в залі найстарішої (1830 рік) бібліотеки України – Харківської державної наукової бібліотеки імені В.Г.Короленка. В залі, який пам’ятає виступи і Гната Хоткевича і видатних постатей України та світу.

Юних бандуристів, їх викладачів та батьків привітали директор Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації Людмила Терещенко, директор бібліотеки, заслужений працівник культури України Валентина Ракітянська, ректор Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Коляревського, заслужений діяч мистецтв України Наталія Говорухіна, директор Харківського фахового вищого коледжу мистецтв, заслужений працівник культури України Любов Морозко, директор ОНМЦПК, заслужений працівник культури України Тамара Самоварова, засновниця конкурсу, доцент кафедри народних інструментів України ХНУМ імені ВІ.П.Котляревського Любов Мандзюк та головний спонсор конкурсу, затятий любитель бандурного мистецтва, Герой України Віктор Остапчук. Теплі слова та побажання виступаючих запали в душі юних конкурсантів.

Церемонія відкриття ювілейного конкурсу завершилася неперевершеною подією — виступом найстаршого творчого колективу України — Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.Майбороди. Філігранна відшліфованість кожного номера капели вразила та заворожила всіх присутніх, які супроводжували кожен виступ бурхливою овацією.

Юні бандуристи Люботинської ДМШ взяли участь у цьому заході, гідно виконали по п’ять творів, серед яких віртуозний етюд та класична соната, і посіли призові місця:

Слєпцова Катерина – дипломант;

Піддубна Євгенія - лауреат ІІ ступеню.

Кількість нагород, через наявність вартісних призів, завжди стабільна (не може збільшуватися), тому Лауреатами стали володарі найвищих балів серед усіх номінацій і категорій!

Дякую всім організаторам за неперевершені емоції  та справжнє свято бандурного мистецтва, а  моїм юним бандуристкам -  за велику працю і наполегливість у навчанні. Велике спасибі батькам за ваших талановитих донечок, що прославляють наше місто далеко за його межами.

Всім бажаю успіхів, подальшого творчого росту, натхнення та віри в свої можливості, а також веселого, цікавого і змістовного літнього відпочинку.

Викладач ДМШ Вікторія ІВАХНЕНКО

За матеріалами ОНМЦПК

 

 

 

 

 

Альбом:
Альбом:
Альбом:
Переглядів: 466
Дата публікації: 15:15 10.06.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
20.04.2024
21.04.2024
22.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Проєкти рішень від 18 квітня 2024 року   18.04.2024
Розпорядження № 65 " Про скликання LV сесії Люботинської міської ради VIII скликання" від 17.04.2024   17.04.2024
Аналіз регуляторного впливу проєкту рішення Люботинської міської ради Харківської області «Про встан   16.04.2024
Золочевська А. А.   12.04.2024
ЦНАП інформує: Оновили сервіси для ВПО в Дії. Оформлюйте довідку та допомогу для всієї родини   09.04.2024
Проєкти рішень від 09 квітня 2024 року   09.04.2024
Розпорядження № 60 "Про скликання LIV (позачергової) сесії Люботинської міської ради VIII скликання"   09.04.2024
Звіт про роботу Центру надання адміністративних послуг Люботинської міської ради за 1 квартал 2024 р   08.04.2024
Повідомлення про намір встановлення скоригованих тарифів на послуги централізованого водопостачання    05.04.2024
Виконавчий комітет Люботинської міської ради запрошує на роботу   04.04.2024
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>