УВАГА! КЕРІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ!
 УВАГА! КЕРІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ!

УВАГА! КЕРІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ!

Нагадуємо, що згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 р. № 1921 «Про затвердження Положення про військово-транспортний обов’язок» керівники підприємств, установ та організацій подають територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки ЩОРОКУ ДО 20 ЧЕРВНЯ та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях на таких транспортних засобах і техніці.

   Вчасне не надання даної інформації порушує вимоги Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Так, згідно ст. 6 п. 1 військово-транспортний обов’язок установлюється з метою задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань на особливий період транспортними засобами і технікою і поширюється на центральні та місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації, у тому числі на залізниці, порти, пристані, аеропорти, нафтобази, автозаправні станції дорожнього господарства та інші підприємства, установи і організації, які забезпечують експлуатацію транспортних засобів, а також на громадян - власників транспортних засобів.
   Ст. 26 п. 2. Посадові особи, винні в порушенні законів України та інших нормативно-правових актів з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації, а також громадяни за невиконання своїх обов’язків щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації НЕСУТЬ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ згідно із законом.
   ТАКОЖ НАГАДУЄМО, що згідно ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку» від 30 березня 2021 року № 1357-IX ЗБІЛЬШЕНО ШТРАФИ за порушення правил військового обліку, законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, зіпсуття військово-облікових документів чи втрата їх з необережності, а також за ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військового обліку або навчальних (спеціальних) зборів.
  Стаття 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.
  Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію - тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 3400 грн) і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 5100 грн).
  Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення В ОСОБЛИВИЙ ПЕРІОД - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 5100 грн). і на посадових осіб - від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 – 8500 грн).
 
Шановні керівники підприємств, установ та організацій!
 
   Просимо вас вчасно надати інформацію про наявність і технічний стан транспортних засобів і техніки, а також про громадян, які працюють на підприємстві, в установі та організації на таких транспортних засобах і техніці.
   Не порушуйте вимоги чинного законодавства та не наражайте себе на накладення штрафів від 5100 грн до 8500 грн (під час особливого періоду).
 
Начальник військово - облікового столу  Аліна Захаренко
Переглядів: 519
Дата публікації: 10:09 10.06.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>