Призов весна 2021
Призов весна 2021

Призов весна 2021

Харківщина дісталася «екватору» призову «Весна-2021» Харківські територіальні центри комплектування та соціальної підтримки виконали половину завдань в рамках призовної кампанії «Весна-2021».

  Протягом півтора місяця ми відібрали та відправили до Збройних Сил України та інших військових формувань понад 500 юних мешканців Харківщини, – каже військовий комісар Харківського ОТЦК та СП полковник Юрій Калгушкін. – Таким чином, наш східний регіон перетнув символічний «екватор» призовної роботи. Як відомо, цей загальнодержавний захід проводиться в умовах адміністративно-територіальної реформи, коли змінюється й структура районних ТЦК та СП. Проте, запевняю, що це абсолютно не впливає на результати всебічного вивчення новобранців.
    Він додав, що всі його підлеглі добре навчилися працювати в умовах карантину і зараз роблять все необхідне задля збереження здоров’я призовників.
– Чи не головною особливістю даного призову на Харківщині є те, що приблизно 70% тих хлопці, яких ми вже направили служити строкову службу, не досягли 20-річного віку. Минулими призовами ці показники були дещо меншими. Мотивація цих юнаків проста та зрозуміла. Так, більшість хочуть скоріше відслужити і далі будувати своє життя, або ж планують спочатку перевірити власні сили на строковій, щоб пізніше підписати армійський контракт, – пояснив полковник Юрій Калгушкін.
    Охоче включають до своїх команд 18-19-річних новобранців й представники військових частин, які приїздять до Харківського ОТЦК та СП працювати із потенційними солдатами.
– Із власного досвіду знаю, що наймолодші призовники скоріше адаптуються в військових колективах, – вважає офіцер Навчального центру Державної спеціальної служби транспорту старший лейтенант Сергій Лавринеко. – До того ж, армійське виховання сприяє формуванню міцних чоловічих якостей. Також людина із військовим досвідом більш стійка до морально-психологічних труднощів, що іноді виникають у напруженому сучасному житті. Проте ми не ділимо хлопців за віковими чи іншими ознаками. Головне, щоб людина відповідала всім вимогам солдата-строковика.
     Лише тиждень залишається до 20-го дня народження у мешканця міста Люботин Ростислава Орди і це свято він зустріне в частині військ зв’язку Збройних Сил України, розташованої на Київщині.
– До цього часу я закінчив один із харківських коледжів за напрямком підготовки ІТ-фахівців. Та створювати комп’ютерні програми в затишному кабінеті не довелося, бо не зміг утриматися перед «ураганом» суворих правил бізнесу. Іноді працював на будівництві чи продавцем. Заробітки були не стабільними і не великими. Згодом мені захотілось чогось нового і цікавого. Тому, коли прийшла повістка до армії, вирішив не шукати тисячу причин, щоб не служити. Вирішив піти спочатку на строкову. За декілька ж місяців планую підписати контракт та носити погони аж до пенсії. Я з маленького містечка і пожити-послужити в столичному регіоні для мене дуже круто. Тож, як кажуть, із великим інтересом роблю перший крок до війська, – розповів призовник Ростислав Орда.
А минулорічний випускник середньої школи із Золочівського району Єгор Сисоєв про велику кар’єру в Збройних Силах України поки не замислюється.
– Мені 18 років. Проте вже набув декілька суміжних професій в одній великій будівельній кампанії. Заробіток мав дуже достойний і вже встиг повірити в власні сили. До того ж, мої родичі серйозно займаються фермерством і там також потрібні мої руки. Тому в армії себе не бачу. Та й боягузом серед друзів, більшість із яких відслужили строкову, також не хочу бути. Тому вирішив скоріше відслужити і для цього ще в березні, не повірите, сам прийшов до свого Золочівського РТЦК та СП. Я зовсім не відкидаю варіант того, що в армії може сподобатися та вирішу продовжити службу після півтора року. Проте зараз, на старті дорослого життя все ж мрію будувати хмарочоси і, можливо й для армійців колись щось побудую, – поділився життєвими планами Єгор Сисоєв.
    За словами полковника Юрія Калгушкіна, більшість юнаків традиційно просять направити їх до Десантно-штурмових військ, частин Морської піхоти чи в розвідувальні підрозділи.
– В усіх військових частинах приблизно однакові умови проходження строкової служби. Захист України вже само по собі є великою честю для справжнього чоловіка. Все це ми пояснюємо нашим новобранцям, а також доводимо високі вимоги до кандидатів для служби в елітних частинах Збройних Сил України. На жаль, через постійне носіння кросівок, вживання вуличної їжі та, так би мовити, не популярність занять спортом не всі можуть носити емблеми воїна-десантника. Тому раджу молодим людям берегти своє здоров’я та частіше відвідувати стадіон, – підсумував військовий комісар Харківського ОТЦК та СП полковник Юрій Калгушкін.
 
Дмитро Горбунов,
Кореспондент АрміяInform
Альбом: Призов весна 2021
Альбом: Призов весна 2021
Альбом: Призов весна 2021
Переглядів: 330
Дата публікації: 08:34 14.05.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>