Безпечна поведінка на воді
Безпечна поведінка на воді

Безпечна поведінка на воді

Зараз погода нас не балує: дощі, прохолодно. Але тепло, сонячно, навіть жарко буде, на те воно і літо. Почнеться купальний сезон. Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку – відпочинок на воді.

               Але ми повинні пам’ятати, що нещасні випадки на воді трапляються при порушенні заходів безпеки. Щоб не було біди для себе і для всіх, хто нас любить,  поводитись на водоймах необхідно обачно і обережно. Купатися краще вранці або ввечері. Температура води повинна бути не нижче 17-19 С. Плавати у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватись поступово, починаючи з 3-5 хвилин.  При переохолодженні можуть виникнути судоми, припинення дихання, втрата свідомості. Краще купатися декілька разів по 15-20 хвилин. Не можна входити та пірнати у воду після тривалого перебування на сонці.  При охолодженні у воді настає різке рефлекторне скорочення м'язів, що введе за собою припинення дихання. Купатися необхідно на  обладнаних пляжах, та якщо такого немає,  безпечне місце для купання необхідно вибирати з поступовим схилом та твердим чистим дном. Купаючись, пам’ятайте: не   влаштовуйте грубі ігри на воді, не підпливайте під тих, хто купається, не можна хапати їх за ноги, "топити"; подавати помилкові сигнали про допомогу.     
           А для малечі  є свої правила поводження на воді:
-не купайся без дорослих;
-не залазь на попереджувальні знаки, буї, бакени;
-не стрибай у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього; 
-не пірнай з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів;
-не купайся у непогоду, при сильному вітрі, великій хвилі.;
-не купайся біля крутих і зарослих густою рослинністю берегів.
-не використовуй для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інше знаряддя, не передбачене для плавання.
-пам’ятай, надувні матраци і надувні іграшки вітром або течією  може віднести дуже далеко від берега, а хвилею перевернути, з них може вийти повітря, і вони втратять плавучість.
Отже, якщо  бути  уважним та обережним і дотримуватися вищевказаних правил, відпочинок на воді принесе  лише радість та задоволення.          
               Бережіть своє життя!
 
Управління соціального захисту населення
Переглядів: 486
Дата публікації: 11:48 07.05.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>