Торгівля людьми.
Торгівля людьми.

Торгівля людьми.

Консультативно - інформаційна зустріч

15 квітня 2021 року відбулась консультативно-інформаційна зустріч голови Харківської міської організації «Жіноча громада», експерта Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні з програм протидії торгівлі людьми Білецької Ольги Володимирівни з членами Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми Люботинської міської територіальної громади. Захід був проведений в онлайн режимі.

       Метою проведення зустрічі є взаємодія управління соціального захисту Люботинської міської ради і Харківської міської організації «Жіноча громада» в рамках Меморандуму про співпрацю в галузі протидії торгівлі людьми.

      На зустрічі були обговорені питання, які належать до повноважень виконавчих органів міських рад:

  • Забезпечення реалізації державної політики в галузі протидії торгівлі людьми на території Люботинської міської територіальної громади: організація інформаційних кампаній, поширення інформаційно-просвітницьких  матеріалів з питань запобігання торгівлі людьми;
  • Участь у підготовці фахівців, до компетенції яких належать питання протидії насильству;
  • Залучення суб’єктів взаємодії до виявлення, оцінювання потреб та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми;
  • Співпраця з громадськими організаціями в галузі протидії домашньому насильству і торгівлі людьми.

Учасники зустрічі констатували, що в умовах економічного спаду, що пов'язаний із кризою коронавірусу, у минулому році значно збільшилась кількість жертв торгівлі людьми. При цьому злочинці часто використовують фактор протиепідемічних обмежень та шукають потенційних жертв з використанням соціальних мереж. Окрім «традиційних» форм експлуатації – проституції, примусового жебрацтва та крадіжок, примусової праці у сферах текстильного та сільськогосподарського виробництва, в умовах зростаючого безробіття додалися різні форми експлуатації людей на будівництві, у сферах туризму, у ресторанному бізнесі, у догляді та у домашніх роботах. У 2020 році у такій злочинній діяльності використовувалось до 15% від загального обсягу жертв торгівлі людьми, серед цієї категорії «трудових» жертв 68% становлять чоловіки.

                                                                                           Управління соціального захисту населення

Альбом: Торгівля людьми. Консультативно - інформаційна зустріч

Приєднані документи:

180720_1632_A5_Bezpechno
Переглядів: 356
Дата публікації: 10:54 16.04.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>