Стартувала найпрестижніша національна премія для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021
Стартувала найпрестижніша національна премія для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021

Стартувала найпрестижніша національна премія для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки.

Громадська спілка «Освіторія» вже вп’яте проводить Global Teacher Prize Ukraine. Переможець премії отримає 250 тисяч гривень, поїздку на Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації власних освітніх проєктів від «Освіторії».

У 2017 році Громадська спілка «Освіторія» заснувала національну Премію в Україні, щоб відзначити внесок українських педагогів. Уже в перший рік Global Teacher Prize Ukraine було визнано найпрестижнішою серед 45 інших національних премій, а кожен шостий українець змінив думку про вчителів на краще.

За 4 роки в Премії взяло участь понад 8 500 учасників з усієї України.

Внесок українських вчителів у здобутки української освіти відзначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Усе починається з вчителя. Завдяки його праці, знанням, доброті та любові зростають нові й нові покоління юних українців. Саме освітяни щоденно віддають школярам, студентам скарби своїх знань, прищеплюють їм почуття любові до України, вселяють віру в їхні сили, вчать долати труднощі та здобувати перемоги. Це від їхнього професіоналізму та наполегливості залежить якість освіти. Вчителі будують Нову українську школу, вкладаючи в учнів свою частинку душі. Адже тепло учительської доброти кожен із нас проносить через усе життя. Хочу подякувати всім організаторам Премії. Те, що ви робите – надихає наших вчителів на нові досягнення. Восени, під час торішньої Премії, я спілкувався з фіналістами особисто. І знаєте, переповнює гордість за кожного з них: талановиті, вмотивовані, професійні, еталон знань, зразок громадянської зрілості та поведінки – все це про наших вчителів. МОН зі свого боку працює над створення гідних умов життя для наших освітян. І одним із важливих рішень у 2021 році стало збільшення посадових окладів освітян майже на 30% протягом року», – зазначає Сергій Шкарлет.

Подати заявку на участь може кожен учитель до 1 серпня на сайті Премії. Номінувати улюблених педагогів можуть також учні, батьки, колеги та рідні. Ім’я переможця планується оголосити 2 жовтня 2021 року, у Міжнародний день учителя.

Довідково. Global Teacher Prize – це світова щорічна «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським підприємцем та філантропом Санні Варкі у 2014 році, щоб підкреслити важливість педагогів. У 2020 році одразу двоє українців увійшли до 50 найкращих вчителів світу. 

Громадська спілка «Освіторія» — це неприбуткова громадська спілка, яка розвиває освіту в Україні, створює інноваційні школи й програми, навчає вчителів та освітніх управлінців, видає сучасне освітнє медіа та забезпечує доступ до якісної освіти малозабезпеченим дітям. Засновник Global Teacher Prize Ukraine.

Джерело:https://kharkivoda.gov.ua/news/108057

Переглядів: 450
Дата публікації: 18:48 27.03.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>