Цього року програму «Доступні ліки» розширять препаратами для діабетиків
Цього року програму «Доступні ліки» розширять препаратами для діабетиків

Цього року програму «Доступні ліки» розширять препаратами для діабетиків

«Наша мета - зробити інсуліни доступними для усіх пацієнтів, яким потрібні ці препарати», - запевняє Андрій Віленський.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/107689

 

 

На медпрепарати для лікування цукрового та нецукрового діабету передбачено понад 1 мільярд гривень.

«У 2021 році програма реімбурсації, за якою пацієнти отримують ліки безоплатно або з доплатою, буде розширена. Її бюджет становитиме 2,8 млрд грн, - зазначив очільник Національної служби здоров’я України Андрій Віленський. - Ми розуміємо, що проблема захворюваності на діабет в Україні є вкрай актуальною. І кількість пацієнтів, яким потрібен інсулін, щороку зростає. Тому і система, за якою пацієнтів забезпечують інсулінами, змінюється».

За словами Андрія Віленського, з другої половини року НСЗУ адмініструватиме програму реімбурсації лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах цукрового та нецукрового діабету.

«Мова про інсуліни та десмопресин. На лікарські засоби для лікування цукрового та нецукрового діабету передбачено понад мільярд гривень на 6 місяців, - зазначає очільник служби. - НСЗУ в межах програми медичних гарантій укладатиме договори про реімбурсацію протягом періоду з 1 липня по 31 грудня 2021 року таких лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах пацієнтів з цукровим та нецукровим діабетом».

Також пропонуються зміни у модель ціноутворення препаратів інсуліну і категоризацію пацієнтів, які потребують цих препаратів. Національна служба здоров’я стане єдиним платником за програмою. Усі учасники процесу користуватимуться тими перевагами, які надає єдиний платник НСЗУ, як це зараз відбувається з програмою «Доступні ліки».

«Наша мета - зробити інсуліни доступними для усіх пацієнтів, яким потрібні ці препарати. Нам дуже важливо, щоб перехід програми реімбурсації інсуліну відбувся без жодних ускладнень. Повторюю, що це є нашою спільною відповідальністю перед пацієнтами», - запевняє Андрій Віленський.

Переглядів: 449
Дата публікації: 10:58 11.03.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>