«Укрпошта» почала приймати e-документи в «Дії» для отримання посилок з післяплатою
«Укрпошта» почала приймати e-документи в «Дії» для отримання посилок з післяплатою

«Укрпошта» почала приймати e-документи в «Дії» для отримання посилок з післяплатою

Про це розповіли у Міністерстві інфраструктури України.

Відділення «Укрпошти» почали приймати електронні документи в застосунку «Дія» для отримання внутрішніх відправлень з післяплатою на суму від 5000 грн та міжнародних посилок з післяплатою, а також для приймання та виплати поштових переказів (у тому числі переказів післяплати та митних платежів). Раніше, щоб одержати такі відправлення, потрібно було долучити паперові копії документів, що посвідчують особу.

«Зараз достатньо мати електронні документи у застосунку «Дія», який встановлено на смартфоні клієнта. Застосунок генерує індивідуальний штриховий код для документа, що зчитується сканером у відділенні при врученні відправлення. Тож всі необхідні дані «Дія» автоматично передає до системи «Укрпошти» при прийманні або виплаті переказів, отриманні посилок», - пояснюють у міністерстві.

Замість паперових документів, які посвідчують особу, у застосунку використовуються електронні: паспорт громадянина України (ID-картка) або закордонний паспорт.

Як раніше повідомлялося, АТ «Укрпошта», Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство інфраструктури України уклали тристоронній меморандум про спільні дії у межах цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних послуг та послуг поштового зв’язку.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/107639

Переглядів: 539
Дата публікації: 08:00 11.03.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>