Легалізація робочих місць та заробітної плати – перший крок до економічного розвитку держави.
Легалізація робочих місць та заробітної плати –
перший крок до економічного розвитку держави.

Легалізація робочих місць та заробітної плати – перший крок до економічного розвитку держави.

В умовах ринкової економіки дуже важливою проблемою є легалізації робочих місць та заробітної плати найманих працівників.

   Більшість роботодавців офіційно оформляють трудові відносини з найманими працівниками відповідно до чинного законодавства. Однак є й такі, роботодавці, які ухиляються від сплати єдиного соціального внеску та податків, використовують працю працівників без належного оформлення трудових відносин. Коли на ринку праці, важко знайти роботу, значна частина громадян погоджуються на будь – які пропозиції роботи. При відсутністі легалізації трудових відносин наймані працівники втрачають ряд соціальних гарантій, а саме не мають права на відпустку, у т. ч. у зв’язку з вагітністю та пологами, на оплату лікарняних, на призначення пенсії та інші права визначені законодавством, тобто стають соціально незахищеними.
  Тому питання легалізації робочих місць та виплати заробітної плати перебуває на постійному контролі обласної державної адміністрації та управління соціального захисту населення. За результатами обстежень постійно проводяться звірки по базі даних Центру зайнятості, Пенсійного фонду та Фіскальної служби з метою перевірки достовірності даних по працевлаштуванню осіб та повноти сплати єдиного соціального внеску на найманих працівників. З метою легалізації зайнятості населення проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців та найманих працівників щодо дотримання вимог чинного трудового законодавства в частині використання найманої робочої сили та запобігання фактів неофіційних трудових відносин.
     Шановні роботодавці! Не чекайте візиту представників робочої групи чи інспектора праці, укладайте трудові договори з найманими працівниками, дотримуйтесь вимог законодавства про працю, адже це позитивно впливає на розвиток держави та забезпечує легальність та успіх вашого бізнесу.
 
Управління соціального захисту населення
Переглядів: 766
Дата публікації: 14:54 26.02.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>