В Україні запрацювала онлайн система інформаційних сервісів «е-Ветеран»
В Україні запрацювала онлайн система інформаційних сервісів «е-Ветеран»

В Україні запрацювала онлайн система інформаційних сервісів «е-Ветеран»

Впровадження системи підвищить поінформованість ветеранської спільноти щодо пільг і послуг та значно покращить процедуру користування ними.

Лжерело: https://www.kmu.gov.ua/news/v-ukrayini-zapracyuvala-onlajn-sistema-informacijnih-servisiv-e-veteran

 

Відтепер за допомогою звичайного смартфона, ПК чи ноутбука можна цілодобово отримати найповнішу інформацію про санаторно-курортні заклади, суб’єкти надання послуг із психологічної реабілітації, які працюють з ветеранами.

Сьогодні Мінветеранів презентувало новостворений ветеранський ресурс - система інформаційних сервісів «е-Ветеран».

Це – сучасна інформаційно-довідкова система, розроблена спеціально для ветеранів війни, у якому узагальнено інформацію щодо послуг з психологічної допомоги та санаторно-курортного лікування.

За словами Міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної, впровадження системи підвищить поінформованість ветеранської спільноти щодо пільг і послуг та значно покращить процедуру користування ними.

«Сервіс «е-Ветеран» створений ветеранами для ветеранів і про ветеранів. Тому для нас дуже важливо, щоб ця система була досконалою і користувачі були задоволені роботою сервісу. Цього можна досягти лише отримавши відгуки після тестування системи користувачами. Тому закликаю ветеранів до комунікації і зворотного зв’язку. Давайте разом покажемо приклад державно-суспільного партнерства, яке зміцнить нашу ветеранську спільноту і покращить якість ветеранських послуг», - сказала Юлія Лапутіна.

Міністр також подякувала Офісу ОБСЄ в Україні за підтримку цього проекту і підкреслила, що це лише початок спрощення доступу захисників до послуг, які надаються державою. Розпочата Міністерством робота по вдосконаленню ветеранських сервісів, які увійшли, до плану цифрової трансформації країни, буде продовжена.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Генрік Вілладсен наголосив, що Мінветеранів залишається важливим партнером ОБСЄ та запевнив, що і надалі будуть підтримувати розвиток ветеранських сервісів в Україні.

«Починаючи з 2016 року координатор проектів ОБСЄ підтримує національного партнера - Міністерство у справах ветеранів у розбудові ефективної системи психологічної реабілітації ветеранів. Це дуже важливий напрямок від якого залежить успішне повернення ветеранів до мирного життя. Саме тому ми підтримали Міністерство і допомогли розробити цифрову систему послуг «е-Ветеран», яка спростить складний «паперовий» процес отримання послуг», - Координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Генрік Вілладсен.

Він також додав, що система е-Ветеран складатиметься з кількох модулів, які будуть надавати вичерпну інформацію щодо відповідних процедур та сервісів, якими зможуть скористатися ветерани.

«Сьогодні ми презентували перший модуль системи «е-Ветеран», який містить в собі інформаційний довідник щодо наявних послуг в сфері лікування та психологічної допомоги та процедури, які потрібно пройти для отримання відповідної допомоги. Цей довідник містить в собі карту України з надавачами послуг, що дозволяє шукати і обирати відповідні заклади згідно до тих критеріїв, які потрібні ветеранам з різних куточків України. Переконаний, що запровадження такої сучасної системи е-Ветеран і взагалі, надання державою онлайн послуг, значно спростить отримання їх ветеранами, а також дозволить їм легше вирішувати наявні проблеми, що дуже важливо у зв’язку з пандемією», - Координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Генрік Вілладсен.

Нагадаємо, що інформаційно-довідкова система створена Координатором проектів ОБСЄ в Україні на запит Міністерства у справах ветеранів України у рамках проекту «Соціальна та психологічна реабілітація населення, що постраждало внаслідок конфлікту».

Переглядів: 312
Дата публікації: 13:07 24.02.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>