Хто перевіряє димоходи та вентканали
Хто перевіряє димоходи та вентканали

Хто перевіряє димоходи та вентканали

Для перевірки, прочищення, ремонту димоходів власник будинку самостійно обирає виконавця робіт – спеціалізовану організацію

Димоходи та вентиляційні канали перевіряють спеціалізовані організації, що мають дозвіл Державної служби України з питань праці на проведення таких робіт. Спеціалізовану організацію – виконавця робіт обирає споживач газу. АТ «Харківгаз» не надає послуг з перевірки, прочищення, ремонту димоходів та не видає актів з їх перевірки.

 

Періодична перевірка димоходів і вентиляційних каналів потрібна аби несправний димар не став причиною отруєння родини чадним газом. Згідно Правил безпеки систем газопостачання, безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів будинку забезпечує його власник/балансоутримувач.

 Для перевірки, прочищення, ремонту димоходів власник будинку самостійно обирає виконавця робіт – спеціалізовану організацію. Обрана спеціалізована організація повинна мати дозвіл на виконання робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Представники спеціалізованих організацій (так звані пічники) не є працівниками АТ «Харківгаз» та не мають права самостійно відключати подачу природного газу в будинок споживача.

При несправності та непридатності до подальшої експлуатації димових і вентиляційних каналів, представник спеціалізованої організації зобов’язаний скласти акт перевірки технічного стану димових та вентиляційних каналів, попередити про небезпеку власника/балансоутримувача житла, направити акт перевірки в газову компанію.

Оператор ГРМ припиняє подачу газу у житло. Власник/балансоутримувач, за допомогою спеціалізованої організації, проводить необхідний ремонт, прочищення, обслуговування димоходу/вентканалу.

При несправному димоході/вентканалі, відсутності тяги в них, в приміщенні накопичується чадний газ.

●        При концентрації чадного газу в приміщенні 0,1% - через годину людина починає відчувати головний біль, запаморочення, втрачає свідомість.

●          При концентрації 0,5% — смертельне отруєння людини може статись за 20-30 хвилин.

●          При концентрації чадного газу 1% — після декількох вдихів людина втрачає свідомість, через 1-2 хвилини людина отримує сильне або смертельне отруєння.

Переглядів: 571
Дата публікації: 09:27 11.02.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
16.04.2024
17.04.2024
18.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>