Невиробничий травматизм за 2020 рік.
Невиробничий  травматизм за 2020 рік.

Невиробничий травматизм за 2020 рік.

Будьте уважні та бережіть своє життя!

      На виробничий травматизм  припадає близько 20%, тобто кількісно різко переважає невиробничий травматизм.

     Невиробничий   травматизм буває  транспортний,  вуличний, побутовий  та дитячий. Причини невиробничого травматизму у дітей і дорослих однакові.

     В нашому місті загальна кількість нещасних випадків  за  2020 рік – 434, 2019 рік -  499,  за 2018 рік – 693 (і надалі всі показники за рік).  Значну кількість випадків невиробничого травматизму становлять потерпілі внаслідок випадкового падіння, яких в 2020 р.- 270,  2019 р. -336,  в  2018 р. - 613 випадків, з них  з дітьми до 14 років відповідно: 2020 р.- 27 випадків , 2019р. – 46 випадків, 2018р.- 47 випадків.

            Найбільшу питому вагу в травматизмі має механічна травма, вона складає основу травматизму. У нашому місті за  2020р. – 133 випадків, 2019 р.- 117 випадків,  за  2018 рік зафіксовано 51 випадок механічних травм . Це пов'язано з механізацією на виробництві та в побуті, електрифікацією та газифікацією, значним розвитком автотранспорту, масовими заняттями спортом, збільшенням споживання населенням алкоголю, ліків, наркотичних та токсичних речовин тощо. 

     Внаслідок автомобільно-дорожніх травм  щорічно гине людей більше, ніж від усіх інших травм, разом узятих. Особливо прикро, що ці та інші травми є головною причиною смерті людей молодого віку (20—40 років). В нашому місті транспортних  нещасних випадків в  2020 р.- 1 випадок, в 2019 році – 6 випадків , в 2018 році зафіксовано 1 випадок. 

      Дитячий травматизм – одна із найпоширеніших причин звернень до медиків, каліцтва дитини, що може залишитися на все життя, а той летальних випадків – і все це через необачність дорослих, несвоєчасне нагадування дітям елементарних правил безпеки. Побутовий травматизм .Йдеться про ушкодження, які діти можуть отримати вдома, у дворі, саду тощо. Найнебезпечніші з них – опіки полум’ям і хімічними речовинами, падіння з висоти. Залишені у доступному для дітей місці голки, цвяхи, леза бритв можуть стати причиною травми, а іноді — і смерті. Нещасні випадки з дітьми віком до 14 років  по місту за 2020р .- 27 випадків,  за 2019 рік - 46 випадків, за 2018 рік – 50 випадків.   Принципи запобігання побутового травматизму різні, але головним з них є постійна турбота старших про безпеку дітей. Дорослі мають виховувати в дітях обачливість і обережність. Особливо при поводженні з вогнем і небезпечними приладами. З дітьми треба бути постійно насторожі, усувати з їхнього шляху небезпечні предмети, пояснювати небезпеку, яку несуть в собі необдумані вчинки. Допоможуть батькам у цьому вдало підібрана література, кінофільми, телепередачі.

    Дорожньо-транспортний травматизм вимагає великої уваги з боку як держави з її контрольно - регулюючими установами, так і конструкторів машин, а також водіїв та пішоходів. Благоустрій доріг, виготовлення машин підвищеної стійкості та опірності з безпечним кермом, обов'язкове користування прив'язними поясами, суворе додержання правил руху, технічна справність машин, підвищення кваліфікації водіїв тощо — все це складові профілактики дорожньо-транспортного травматизму.

 Будьте уважні та бережіть своє життя!                                                             

                                                         

                                                                

                                                                  Управління соціального захисту населення

                                                                  Відділ з питань праці та зайнятості населення.

 

Переглядів: 349
Дата публікації: 08:09 05.02.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>