20 січня стартує Всеукраїнська акція «#Читай_досягай»
20 січня стартує Всеукраїнська акція «#Читай_досягай»

20 січня стартує Всеукраїнська акція «#Читай_досягай»

Акція «#Читай_досягай» спрямована продемонструвати українцям взаємозв’язок між читанням та життєвими здобутками і заохотити читати більше книг, щоб досягати нових звершень.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/106650

 

 

Авторитетні українці поділяться книгами, які сформували їхню свідомість та вплинули на життя, розкажуть про книги, які планують читати своїм дітям цього року.

Акція «#Читай_досягай» спрямована продемонструвати українцям взаємозв’язок між читанням та життєвими здобутками і заохотити читати більше книг, щоб досягати нових звершень.

«Чим більше ми підіймаємо тему читання, тим більше людей зможуть знайти своїх авторів та свої книги. Книги мають фігурувати скрізь: на телебаченні, у ЗМІ, у соціальних мережах, у виступах авторитетних людей. Читання має стати модною звичкою, яку прагне підтримувати більшість населення», - переконаний Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Книги - це сходи до успіху у житті. Та й просто читання гарної книжки дарує насолоду, розвиває уяву та розширює світогляд. Читайте, розвивайтеся, насолоджуйтеся гарними книжками», - закликає один з учасників акції Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Добірки книг від успішних людей України будуть зібрані під одним хештегом у фейсбуці (#Читай_досягай). Тож кожен українець зможе обрати книгу, яка прийдеться до душі та буде додана до особистого «Списку бажань - 2021». Організатори акції «#Читай_досягай» закликають наслідувати їхній приклад, ділитися своїми добірками книг для вдосконалення з використанням хештегу #Читай_досягай та читати книги.

Акція ініційована Українським інститутом книги та Міністерством культури та інформаційної політики України за участі українських урядовців, громадських та культурних діячів.

За даними Українського інституту книги за 2020-й, серед українців лише 8% читають щоденно, 38% – читають раз на місяць, а 19% населення – нерегулярні читачі. Показники залишаються низькими, на рівні 2018 року. Хоча при цьому 90% українців вважає, що читання сприяє саморозвитку.

Довідка. Український інститут книги – державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, проводити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

Переглядів: 410
Дата публікації: 16:11 20.01.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>