Заходи до Дня Соборності
Заходи до Дня Соборності

Заходи до Дня Соборності

День Соборності та Свободи України назавжди буде джерелом надії на наше краще майбутнє, і ця надія живиться зі споконвічної героїки визвольних змагань нашого народу.

 Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить!

 

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  З нагоди цієї важливої історичної дати у бібліотеках міста представлені  пізнавальні заходи з метою відродження  духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості  до поглибленого вивчення iсторiї  та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.

Тож, напередодні  Дня  Соборності для користувачів працівниками  Центральної бібліотеки було підготовлено віртуальну виставку-екскурс «Соборна мати Україна одна для всіх, як оберіг», представлені на ній видання надають можливість детально ознайомитись з історичними фактами та передісторією виникнення свята, роз’яснюють значення соборності в політичному житті сучасної України. Та відео презентацію «Славетна мить, що об’єднала Україну».
 Водянська бібліотека-філія підготувала тематичну поличку «На шляху до Соборності України», де представлені  навчальні посібники з історії України, періодичні видання, на сторінках яких висвітлюється дана подія.  Гиївська бібліотека-філія представила онлайн огляд літератури «На шляху до свободи та незалежності», у Манченківській бібліотеці-філії триває книжково-ілюстративна виставка «Соборність Духу, Розуму і Серця», а Травнева бібліотека-філія провела віртуальну подорож «На просторах України – моря, степи, гори і ліси».

     Нехай День Соборності та Свободи України назавжди буде джерелом надії на наше краще майбутнє, і ця надія живиться зі споконвічної героїки визвольних змагань нашого народу.

                                 

                                                     Директор Люботинської ЦБС   Олена АЛІСОВА

 

Альбом: Заходи до Дня Соборності
Альбом: Заходи до Дня Соборності
Альбом: Заходи до Дня Соборності
Альбом: Заходи до Дня Соборності
Альбом: Заходи до Дня Соборності
Переглядів: 829
Дата публікації: 18:27 18.01.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>